Tepić: Inspektore koji su otkrili Jovanjicu od sinoć čuva SAJ

Vesti 05. sep 202310:02 35 komentara

Narodna poslanica Marinika Tepić izjavila je da inspektore Slobodana Milenkovića i Dušana Mitića od sinoć čuvaju pripadnici Specijalne antiterotističke jedinice.

„Informacija da je ministar (Bratislav) Gašić sinoć dodelio pripadnike SAJ-a da čuvaju inspektore Milenkovića i Mitića smatram važnom pobedom, smatram hrabrošću tih inspektora da ostanu dosledni u dekriminalizaciji MUP-a i države“, rekla je Tepić u Skupštini Srbije.

Kako kaže, MUP je ovim priznao da su inspektori ugroženi i da im je život u opasnosti.

Prema njenim rečima, to je poruka i poslaniku SNS Vladimiru Đukanoviću koji brani prvooptuženog u slučaju Jovanjica, Predraga Koluviju.

„To je poruka svim zlonamernim ljudima iz režima koji su sve vreme govorili da inspektori lažu, sada su dokazali, čak i ovakav demontirani MUP, da su ineptkori bili u pravu. Čestitam i svojim kolegama, a naročito građanima Srbije koji nisu dozvolili da ovaj slučaj ostane ispod radara“ kazala je Tepić.

Pozvala je građane da se okupe ispred Specijalnog suda u devet sati u sredu, kako bi pružili podršku inspektoru Isakovu, koji treba da svedoči.

Tepić je juče rekla da će od Odbora za kontrolu službi bezbednosti, kao i Odbora za odbranu i unutrašnje poslove, tražiti da se poslanicima dostavi iskaz inspektora Slobodana Milenkovića u kojem on navodi da mu se zbog svedočenja u postupku „Jovanjica“ sprema likvidacija.

Ona je tada kazala da je nuđeno da inspektore čuva JZO, kako je kazala, „jedinica čiji je komandant Marko Kričak, za kog postoje operativna saznanja da je povezan sa Zvonkom Veselinovićem i Milanom Radoičićem“.

Jedinicu JZO nisu smeli da pošalju, jer bi, prema rečima Tepić, kretanje i navike ovih inspektora bili poznati „nekome za koga postoje operativna saznanja da je saradnik kriminalnog klana“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare