Tepić: Katarina Petrović pokazala kako se služi građanima, a ne partiji i kumovima

Vesti 22. feb 202418:15 14 komentara
Vesna Lalić/Nova.rs, Ivan Dinić/Nova

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić je izjavila da je srećna i ponosna zbog oslobađajuće presude policajki iz Valjeva Katarini Petrović koja je bila uhapšena zbog sumnje da je odala informaciju o nelegalnim aktivnostima kuma predsednika Srbije Nikole Petrovića.

„Sjajna vest. Iako je paradoks da živimo u zemlji u kojoj je sjajna vest kada se radi po zakonu i u ime pravde“, rekla je Tepić za Danas.

Dodala je da želi da se javno zahvali majoru policije Katarini Petrović, kao i svim građanima i javnosti koja je bila veoma glasna i aktivna u ovom slučaju.

„Nismo smeli da dozvolimo da i nju i ovaj slučaj ‘pojede mrak’, a išlo je ka tome“, ocenila je Tepić.

POVEZANE VESTI

Dodala je da je značajno što je vidljivost slučaja Katarine Petrović kada je uhapšena, rasla jer su ljudi „osetili duboko poštovanje prema njenom činu i žrtvi, ali i zbog toga što je pokazala da svi moraju biti jednaki pred zakonom“.

„Naravno, moram da kažem da sam ponosna što je Katarina, tako hrabra i neustrašiva, pokazala da je pravi policajac koji služi građanima, a ne partiji, mafiji i kumovima. I kao i inspektori Milenković i Mitić i Isakov, daje nadu da u policiji ipak još ima profesionalaca koji neće izneveriti ni svoju značku, ni uniformu, zakon, ni građane“, istakla je Tepić.

Ocenila je da bitka još uvek traje jer je reč o prvostepenoj presudi na koju će se Tužilaštvo sigurno žaliti, pa će Apelacioni sud odlučivati.

„U policiji je i dalje privremeno udaljena – do okončanja disciplinskog postupka. Tako da nastavljamo, ima još posla“, zaključila je Tepić.

Policajka iz Valjeva Katarina Petrović, koja je uhapšena zbog sumnje da je odala informaciju koju je Ministarstvo unutrašnjih poslova krilo, da je kum predsednika Srbije Nikola Petrović pod dejstvom kokaina i alkohola izazvao saobraćajnu nesreću na Dedinju, oslobođena je danas presudom Višeg suda u Valjevu.

Policajka Katarina Petrović hapšena je zbog zloupotrebe službenog položaja, nakon što je obnarodovala informacije o nesreći koju je skrivio kum predsednika Aleksandra Vučića, Nikola Petrović, prenosi Nova.rs.

Tepić je 18. juna 2023. na društvenim mrežama objavila dokument koji otkriva ono što je vlast htela da sakrije, da je kum predsednika države drogiran i pijan izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je povredio dve žene.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare