Tepić kaže da je Vučić „upao“ na mere, MUP ne demantuje autentičnost dokumenta

Vesti 10. mar 202119:57 > 19:59 47 komentara

Aleksandar i Andrej Vučić su "upali" na mere legalnog prisluškivanja, i to tako što su komunicirali sa prisluškivanim licima“, kaže potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić, na osnovu iskaza koje su joj, kako kaže, dostavili saslušani policajci. Dodaje - tako su 1.572 puta upali na mere zato što su se „dopisivali i ‘zivkali’ sa inkriminisanim licima – ekstremistima, kriminalcima i ljudima koji imaju problem sa zakonom“. U Ministarstvu unutrašnjih poslova kažu da ne mogu ni da potvrde, ali ni da ospore autentičnost dokumenata.

Nisu policajci prisluškivali predsednika Aleksandra Vučića, ali jesu slušali njegove telefonske razgovore, kao i njegovog brata Andreja, pošto su, „upadali na mere“, odnosno razgovarali sa onima koji su legalno prislušivani po nalogu Suda, tvrdi opoziciona političarka Marinika Tepić.

„Prisluškivano lice je Miša Vacić predsednik Srpske desnice“, otkriva potpredsednica SSP-a.

Tepić je novinarima pokazala dokumente za koje tvrdi da su zapisnici o iskazima policajca zaduženog za prisluškivanje i navela da je prema dokumentaciji Vacić prisluškivan 2017, 2018. i 2019. godine, tokom policijskih obrada „Kosa“ i „Vitez“.

U prikazanim zapisnicima, policajac je, sredinom ovog januara, u okviru istrage oko prisluškivanja predsednika, u Sektoru unutrašnje kontrole rekao da su se tokom prisluškivanja Vacića pojavljivali i korisnici zaštićenih telefonskih brojeva.

citat 1
Izvor: N1

I svako prisluškivanje tih razgovora jeste bilo po nalogu Suda, ali Sud za njih nije mogao da sazna iz jednomesečnih izveštaja koje im je policija slala, kaže Tepić.

„Starešine insistiraju da u izveštaje ta komunikacija ne uđe, zato što, citiram: ‘Nema potrebe da se predsednikovo ime provlači po izveštajima'“, ističe potpredsednica SSP.

U iskazu policajca navodi se da je o razgovorima Vacića sa članovima porodice Vučić starešine obaveštavao usmeno.

Citat 2
Izvor: N1

Tepić tvrdi i da upravo zbog bliskih odnosa sa porodicom Vučić, policija iako je znala da poseduje, Vaciću nije oduzela nelegalni pištolj.

MUP ne potvrđuje, ali ni ne demantuje autentičnost iskaza

Ubrzo posle konferencije potpredsednica Stranke slobode i pravde, oglasilo se i Ministarstvo unutrašnjih poslova.

„Gospođa Tepić na osnovu jedne beleške, čiju autentičnost ne možemo da potvrdimo, izvlači zaključak o celom slučaju. U istrazi prisluškivanja predsednika Vučića i članova njegove porodice saslušane su desetine pripadnika MUP-a kao i jedan pripadnik BIA. Dokumentovano je 1.572 prisluškivanja predsednika i članova njegove porodice, tužiocu su predati transkripti razgovara kao i drugi dokazi“, saopšteno je iz MUP-a.

U MUP-u u dodaju da ukoliko je izjava autentična, da je ona klasifikovana kao strogo poverljiva i da će osoba koja je taj materijal dostavila Mariniki Tepić snositi konsekvence u skladu sa zakonom.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare