Tepić: Kineski radnici u okolini Bora seksualno uznemiravali devojčice

Vesti 19. jun 202108:56 > 09:04 131 komentara
N1

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić, rekla je za Nova.rs da se u selu Metovnica, koje se nalazi u okolini Bora, često dešavaju incidenti u kojima su glavni akteri kineski radnici zaposleni u kompaniji Ziđin. Ona je rekla da su tri radnika Ziđina seksualno uznemiravala maloletnice, tražeći od njih seks.

“Devojčice su se igrale, a oni su im prišli i pozivali su ih na seks. Deca su bila prestravljena”, objašnjava Tepić.

Potredsednica Stranke slobode i pravde navodi da se sve dogodilo u selu Metovnica u okolini Bora.

Tepić je za Nova.rs istakla da je, zbog konteksta priče, važno naglasiti da je reč o mestu gde su domaćinstva veoma razuđena.

“Nalaze se na kilometar razdaljine, stoga ne postoji intezivna razmena informacija kao što je to slučaj kad se u nekoj gradskoj sredini. Čitav slučaj se desio kad su trojica Kineza, inače radnika kompanije Ziđin, prišla grupi devojčica uzrasta od 10 do 14 godina. Oni su tu decu pozivali na seks”, navodi Tepić, dodajući da radnici Ziđina slobodno vreme često koriste za šetnju po okolnim mestima u Boru.

“Devojčice su bile prestravljene, pošto su shvatile o čemu se radi, naročito ove starije. Po njihovim rečima, oni su stalno pominjali reč ‘seks’ i pozivali su ih da im priđu. Jedna od mlađih devojčica je ispričala svojoj majci šta se dogodilo. Njena majka je primetila da nešto nije u redu, jer je videla bačeni bickl, što devojčica inače ne radi i odmah je zvala policiju. Bila je ljuta zato što je razumela da patrola, koja se nalazila u blizini, nije reagovala. Ona smatra da su mogli da nađu te radnike i da ih identifikuju da su brže reagovali”, objašnjava Tepić.

Tepić kaže da je majka pomenute devojčice u razgovoru sa roditeljima drugih maloletnica, koje su takođe bile u grupi koju su seksualno uznemiravali kineski radnici, otkrila da ovo nije prvi ovakav incident.

“Oni su joj rekli da deca skupljaju kamenčiće kad vide kineske radnike da šetaju selom, jer tako pokušavaju da se odbrane u slučaju da oni krenu prema njima”, naglašava Tepić.

Policija u Boru započela istragu

Tepić navodi da je u sredu dobila obaveštenje od policije u Boru i da su pripadnici MUP-a preduzeli sve što je u njihovoj nadležnosti.

“Policija je potvrdila celu ovu priču. Čak su i rekli da ovo nije prvi put da se dešava ovakav incident. Oni su poručili da će pojačati nadzor nad tim mestom i da će poslati dodatnu patrolu. Kasnije sam saznala da je vrlo problematično identifikovati kinske radnike i zato je majka jedne od devojčica bila ljuta, jer policija nije, prema njenom mišljenju, reagovala brzo. Meni su iz policije rekli da su učinili sve što je u njihovoj moći. Sad je na potezu tužilaštvo”, zaključuje Tepić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare