Tepić: Marković Palma da bude priveden i sklonjen sa nacionalnih frekvencija

Vesti 20. maj 202107:44 55 komentara
Marinika Tepić Dragan Marković Palma
N1

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić izjavila je da očekuje istražnu fazu, odnosno trenutak da Dragan Marković Palma bude priveden i sklonjen sa svih nacionalnih frekvencija gde mu svakodnevno omogućavaju da se "brani u svojoj cirkuskoj predstavi, a zapravo da preti vlasti, opoziciji, svedocima i žrtvama".

„Sigurno bi situacija bila mnogo drugačija da nema taj manevarski prostor“, rekla je Tepić za novi broj nedeljnika Vreme, podsećajući da je slučaj Dragana Markovića Palme i dešavanja na njegovim žurkama u predistražnoj fazi kako bi se utvrdilo da li je bilo podvođenja maloletnica i ucenjivanja žena.

povezane vesti

Tepić je navela da ima najmanje sedmoro očevidaca i žrtava spremnih da daju iskaz čim im tužilaštvo garantuje da će biti tretirani kao posebno osetljivi ili zaštićeni svedoci.

„Čeka se da im se pruži zaštita. Nemoguće da je ovo prva situacija ovakvog vrzinog kola u Srbiji. Sa jedne strane, kaže se da svedoci i žrtve moraju da prvo daju iskaze da bi im se na osnovu iskaza garantovala zaštita, a sa druge strane, oni ne žele da daju iskaze pre nego dobiju zaštitu“, navela je Tepić.

Ona je istakla da je između toga ključno da Dragan Marković Palma preti svedocima i žrvama, sa nacionalnih frekvencija i iz Skupštine Srbije.

„Nemoguće da nikada tužilačka praksa nije videla takvu situaciju. Ovde ne govorimo o prelasku ulice na crveno, nego o životima ljudi kojima je gazda u gradu, gde neki od njih žive, čovek kojeg smatramo glavnim osumnjičenim“, istakla je Tepić.

Ističući da je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio da je nekoliko puta bio na Palminim žurkama, ali da ne zna šta se posle dešavalo, Tepić je rekla da ga to, naravno, ne abolira od obaveze da insistira da se istina otkrije do kraja.

„Ako je Vučić u stanju da se oglašava o najbenignijim stvarima, o nečijim tvitovima ili tome ko treba da da gol na nekoj utakmici, za mene je – govorim ljudski, kao žena i majka – neverovatno da taj Vučić nema ništa više da kaže osim te jedne rečenice“, naglasila je Tepić.

Kako je rekla, „taj Vučić isto ima ćerku, ima dva sina koji će sutra imati neke supruge i ćerke“.

„Pa zar nije osnovni njegov dug prema ovom društvu da insistira da se ovo istraži do kraja“, upitala je Tepić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare