Tepić: Naš poslanički klub biće najveći protivnik režima

Vesti 30. jul 202208:52 > 08:56 108 komentara
N1

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić izjavila je da poslanički klub Ujedinjeni - SSP, PSG, Preokret, Sloga, predstavljati najvećeg protivnika režima, i da će podržati svaki predlog koji će pomoći da građani bolje žive, od koga god dolazio.

„Predstavljamo najveću opozicionu poslaničku grupu koja je Srbija u malom. U te ljude verujem, verujem da su dali svoj maksimum i tek će, da bi Srbija bila demokratska i prosperitetna zemlja“, rekla je za list Danas Tepić, koja će biti šefica poslaničkog kluba Ujedinjeni – SSP, PSG, Preokret, Sloga.

Ona je rekla da o predsedniku države i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandru Vučiću „misli isto što i ranije“ tako da nije promenila stav posle nedavnih konsultacija kod njega o budućem mandataru.

Dodala je da „nijednu svoju optužbu koju je dokumentovala nije zaboravila već će sada moći kroz zakonske predloge da se bori da se to sve istraži“.

Govoreći o konsultacijama u Skupštini Srbije, Tepić je rekla da opozicija „od kad postoji demokratija u Srbiji“ ima dva potpredsednička mesta i kandidate daju dva najveća opoziciona poslanička kluba.

„Vlast sa svoje strane da tri ili četiri kandidata i nepisano je pravilo da svi poslanici glasaju za sve kandidate. U skladu sa tim, kao najveća (opoziciona) poslanička grupa predložićemo Borka Stefanovića za potpredsednika Skupštine“, rekla je Tepić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare