Tepić: Novi zakon instrumentalizuje policiju u partijske svrhe Aleksandra Vučića

Vesti 22. sep 202114:21 > 18:15 53 komentara

Novi zakon o unutrašnjim poslovima je po svoj prilici i dokazima koje imamo ostvarenje sna Aleksandra Vučića, koji sada i formalno legalizuje privatizaciju policije, policijsku brutalnost, parapoliciju i kriminalizaciju policije, izjavila je potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić.

Povezane vesti

Ona je na konferenciji za novinare rekla da jedna od odredbi spornog zakona omogućava da će kriminalci od sada moći da finansiraju i sponzorišu policiju, a sve zarad ostanka na vlasti, da se pollicija dehumanizuje kao „organizovana snaga prinude“ u samoj zakonskoj definiciji pojma, kao i da se otvara mogućnost da se „kojekakve narodne patrole“ građanima predstavljaju kao deo policije.

„A sve koji na to budu ukazivali i to budu dokazivali, oni će za to biti kažnjavani“, rekla je Tepić i ocenila da se radi o „najskandaloznijem zakonu“, koji je pisao neko ko nije pravnik ili ga je pisao po komandi da nanese direktnu štetu građanima i državi Srbiji.

„Ovaj zakon definitivno postaje način instrumentalizacije policije u partijske i bratijske svrhe Aleksandra Vučića“, ocenila je Marinika Tepić.

Deo konferencije pogledajte u okviru emisije N1 Studio Live:

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare