Tepić: Oseća li Vučić odgovornost zbog čoveka koji je umro na putu ka skupu

Vesti 04. jun 202322:58 68 komentara
Ivan Dinić/Nova

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić upitala je da li predsednik Srbije Aleksandar Vučić oseća "makar mrvu odgovornosti" zbog toga što je Momčilo Vučković iz jednog kosovskog sela preminuo putujući na skup "Srbija nade" u Beogradu.

“Želim da pitam Aleksandra Vučića da li oseća makar mrvu odgovornosti zbog toga što je čovek iz jednog sela sa Kosova i Metohije preminuo, ne stigavši uopšte na taj skup na koji je krenuo i smatrao da iako je udario glavom o beton ako ne uđe autobus ostaće bez posla, I sa druge strane zato što ga je vozilo saniteta bukvalno iskipovalo onako kako se ljudi ne izbacuju iz vozila, na privatnu adresu ne u bolnicu, samo zato što su žurili na taj miting Aleksandra Vučića” izjavila je potpredsednica SSP Marinika Tepić večeras u Utisku nedelje.

Tepić je rekla da je taj čovek, Momčilo Vučković, još jedna žrtva “ove histerije” i pozvala saradnike Aleksandra Vučića da ga “urazume”.

„Vrhunac je poslednja izjava Aleksandra Vučića koja je, potpuno histerična, patološka, možda čak i sociopatska, gde on govori o krvoprolićima svoje dece. On kaže, ako ubiju mene, ostaće moj brat Andrej. Ako ubiju Andreja, ostaće moj sin, pa ako ubiju njega ćerka… Smatram da čovek koji govori ovakve stvari više nije sposoban da donosi odluke i ja stvarno apelujem da njegove prijatelje, na njegove saradnike, medijske savetnike, kako god se zvali da ga urazume, jer čovek govori o krvoproliću svoje dece u danima kada Beograd, Srbija i dalje plače i kriče za decom koja su stradala“, rekla je Tepić u Utisku nedelje.

Tepić je građanima poručila da je Aleksandar Vučić „Beograd izgubio još prošle godine“, i rekla: „mi ćemo vršiti pririsak a vi nam pomozite“.

“U ovoj tragediji zaista nam je bio potreban predsednik države, predsednica Vlade, ministar policije, meni su bili potrebni kao majci, građanki, ćerki, mi smo dobili predsednika partije, potpredsednicu partije i člana predsedništva partije….i ta politika ‘Pa šta’ koju vodi Aleksandar Vučić i to ‘ne dam ovog ili onog’, zato ne postoji odgovornost kao stanje. Da, nije Gašić povukao oroz, ali on ima objektvnu odgovornost, da je nema bio bi portir u ministarstvu, a ne ministar, ali on je ministar i zato ima objektivnu odgovornost i kada se nešto ovako desi podrazumeva se ostavka” rekla je Tepić.

Tepić se osvrnula na sastanak koji je opozicija u petak imala sa delegacijom Evropskog parlamenta i rekla je da sumnja u kredibilitet Vladimira Bilčika jer je ovde predstavljen kao lobista državnog Telekoma.

„Postavila sam pitanje kredibiliteta gospodina Bilčika koji je predstavljen kao lobista Telekoma, ne možete da budete danas u Srbiji i da ćutite kao Bilčik. To što pišete u vašim rezolucijama i to što se negde podudara sa zahtevima protesta, ali to onda ne izgovarate u Beogradu, a morate to da kažete i u Beogradu jer se stiče utisak da se samo slikate i da podržavate ovu vlast. Takođe sam podsetila gospodina Bilčika na to da je 2018. ubijen novinar u njegovoj zemlji, Jan Kucjak i njegova devojka, taj novinar je istraživao povezanost kriminala sa vrhom vlasti, tada se cela Slovačka digla, potom je ministar policije podneo ostavku, takođe i ministar kulture a onda i cela Vlada“, kazala je ona.

Za poziv Vučića opoziciji na razgovor kaže da je rezultat pritiska protesta.

„Mi kažemo prvo ispunite zahteve protesta, jer ne možemo ići na izbore u istim uslovima, sa nasiljem u medijima i ovoj histeriji. Gospodo ispunite zahteve, pa ćemo onda na izbore, a on onda kaže na to – oni hoće da me ubiju i nazove nas ološem. Nemamo šta da pričamo sa čovekom koji nas u jednoj rečenici zove na razgovor, a u drugoj govori da nas mrzi i da smo ološ“, zaključila je Tepić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare