Tepić: Ponoš osoba od integriteta, pomiriće ljude

Vesti 26. jan 202222:12 30 komentara
N1

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić izjavila je da je ta stranka predložila bivšeg načelnika generalštaba vojske Srbije Zdravka Ponoša za zajedničkog predsedničkog kandidata dela opozicije, jer je on "iskočio kao simbol, ne samo promena, ne samo pobede nad aktuelnim predsednikom Aleksandrom Vučićem, već kao neko ko je osoba od integriteta, ko će poštovati Ustav i zakon i ko će pomiriti ljude".

Povezane vesti

Kako je Tepić rekla u intervjuu za televiziju Insajder, dokaz za to je broj napada na Ponoša koji se u medijima pojavio nakon što je predložen za potencijalnog predsedničkog kandidata opozicije.

„To jesu ključne kvalifikacije koje su usmerile istraživanja kojima se SSP intenzivno bavi svakog meseca. Svi ti indikatori su uvek na kraju dolazili do imena Zdravko Ponoš kao jedinog imena koje može u ovim okolnostima da pobedi Aleksandra Vučića“, kazala je Tepić.

Naglasila je da za SSP nije bilo bitno da li je kandidat iz neke stranke ili nestranačka ličnost, već isključivo šta građani misle o tim kandidatima.

Tepić je rekla da će se u četvrtak uveče sastati stranke koje čine taj deo opozicije i dodala da se nada da će na tom sastanku doći do neke odluke, a da bi ime kandidata trebalo da bude poznato do 1. februara.

Prema njenim rečima, na parlamentarnoj listi do 50 mesta su podjednako zastupljene i SSP i DS i Narodna stranka bez obzira na rejtinge, kao i isti broj nestranačkih ličnosti koje će predstavljati Skupštinu slobodne Srbije.

Tepić, koja je nosilac parlamentarne liste, istakla je da to neće biti samo lista samo političara i nestranačkih ličnosti, već lista „heroja“.

„Lista žrtava koje su ogroman teret podnele pod režimom Aleksandra Vučića, ogromne posledice po svoj lični i privatni život, svoje porodice… Tu pre svega mislim na Mariju Lukić iz Brusa, koja je iznela jednu bitku koju niko do sada nije uspeo, novinar Milan Jovanović iz Grocke nad kim su pokušali ubistvo dok je spavao u svojoj kući, jako nam je značajna podrška profesora u penziji Vladeta Janković, zatim Marković, akademik Todorović, Biljana Stojković, Rade Panić“, rekla je Tepić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare