Tepić prikazala svedočenje o podvođenju u Jagodini: Ovo je razlog da padne Vlada

Vesti 19. apr 202114:00 > 17:57 263 komentara
N1

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić prikazala je na konferenciji za novinare video snimak za koji kaže da je svedočenje čoveka iz Jagodine koji je navodno prisustvovao, po njenim rečima, „podvođenju“ devojčica i žena u tom gradu.

„Danas znam, a saznaće sada i Srbija, da je podvođenje žena, devojaka i devojčica gotovo svakodnevnica u Jagodini, privatnom gradu Dragana Markovića Palme, koji je predsednik Skupštine Jagodine i koalicioni partner Ivice Dačića i Aleksandra Vučića“, rekla je Tepić pre emitovanja videa.

Povezane vesti:

Na snimku se vidi muškarac čije je lice sakriveno i glas promenjen, a koji je rekao da je radio u hotelu u Končarevu.

On kaže da je Dragan Marković Palma tamo organizovao žurke za poslovne i koalicione partnere, a na koje su dolazile devojčice čiju je starost procenio na 15-18 godina.

„Znalo se da posle takvih žurki te devojčice idu sa njim ili sa njima. Uglavnom je to nakon napijanja tih devojčica“, govori na snimku muškarac.

Dodao je da su hostese „primoravale“ devojčice i govorile da im „ništa neće biti“.

Muškarac je kazao da je lično prisustvovao događaju iznad „bazena hotela Alfa“, kome su, po njegovim rečima, prisustvovali Ivica Dačić, Aleksandar Antić i vlasnici Knez petrola i Kopernikus televizije.

„Ispražnjen je ceo bazen, ljudi su poslati kućama i onda su devojčice jedna po jedna ustajale i predstavljale se – odakle su došle, šta vole, šta ne vole. To je više ličilo na stočnu pijacu nego na žurku“, rekao je.

Tvrdi i da je prisustvovao „zatvorenim žurkama“, kada su žene nakon nekog vremena bile slate kućama.

„Te njihove hostese, koje su inače vlasnice kreditnih kartica na kojima bude i po par desetina hiljada dinara kojima raspolažu u toku dana, one čekaju spremne da žene napuste tu prostoriju, ulaze i te žurke traju do jutra“, rekao je.

Dodaje da su te devojke i devojčice fiktivno prijavljene da rade u gradskim preduzećima. Kaže da je i jedna njegova lična prijateljica bila među hostesama 2010. ili 2011. godine, i da je dobijala preteće poruke od zamenika ministra policije da mora da prisustvuje žurkama.

„Nakon te žurke, novogodišnje, je jednu devojčicu, po njenoj tvrdnji od 15, 16 godina iz Beograda, vodila u televiziju Jagodina. Iznad televizije Jagodina je bila (Markovićeva) soba. Plakale su obe dok su išle ka njemu. Kaže, go je bio u sobi kada je uvela devojčicu i napustila sobu“, rekao je on.

„Devojčica je ostala tu još neko vreme“, kazao je i dodao da je njegova prijateljica nakon toga pobegla iz Jagodine i „godinama se krila“ od Dragana Markovića.

Dodao je da je u Jagodini ovo „javna tajna“ i da roditelji „gledaju da što pre“ pošalju ćerke u inostranstvo ili drugde izvan tog grada.

Marinika Tepić je pozvala sve ljude u Srbiji da se „okrenu oko sebe“ i pomognu svojim iskazima i svedočenjima da „konačno ovo sučenjavanje sa monstrumima iz vlasti otvorimo jednom za svagda, bilo da je reč o muškarcima ili ženama“.

„Verujem da je jasno svima da ako je preostalo imalo morala, trunke časti, u ovoj našoj Srbiji, tužilaštvo nakon ovog ne sme da ćuti, a Vlada mora da padne“, rekla je ona.

Dodala je da Dragana Markovića „štite“ njegovi koalicioni partneri iz Socijalističke partije Srbije i Srpske napredne stranke.

Potpredsednica Stranke slobode i pravde je u prošlonedeljnom Utisku nedelje izjavila da žene u Jagodini trpe seksualno uznemiravanje radi zaposlenja u javnom sektoru.

Dragan Marković odbacuje tvrdnje, najavljuje tužbu

Prvi čovek Jagodine, Dragan Marković Palma, oglasio se nakon konferencije Marinike Tepić navodeći da je iznela laži, te da će zbog toga morati da ide u zatvor, prenosi Nova.rs.

Pogledajte celu emisiju N1 Studio Live:

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare