Tepić: Pucnji upozorenja za sindikalca koji je otkrio aferu prisluškivanja u EPS

Vesti 02. nov 202108:56 > 08:59 16 komentara
N1

Nakon što je nedavno smenjeni predsednik Sindikata radnika EPS-a Milan Đorđević Đokin otvorio aferu o prisluškivanju u EPS-u i nabavci tehnike za tajno prisluškivanje ljudi, na Đokina je pucano u Aranđelovcu sa dva metka upozorenja dan uoči protesta koji je održao sa radnicima prošle nedelje, tvrdi potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić u otvorenom pismu predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Povezane vesti:

„Pucali su na vašeg dojučerašnjeg saborca, a neko je zabranuo pripadnicima Uprave kriminalističke policije da izvrše uviđaj. Ko je izdao to naređenje, budući da znamo da se direktor Policije ne meša u svoj posao“, upitala je Tepić.

Ona navodi da je o postojanju prislušnog centra u EPS-u Uprava kriminalističke policije prikupila sve potrebne činjenice, a da je akcijom rukovodio načelnik Bogdan Pušić.

Tepić dodaje da je republičkoj javnoj tužiteljki Zagorki Dolovac na sto doneta dokumentacija koja potvrđuje kompletno praćenje i prisluškivanje koje se sprovodilo iz EPS-a i u kojem je meta prisluškivanja bio i otac predsednika Srbije Anđelko Vučić više od dve i po godine.

„Osim skandalozne činjenice da niste bili u stanju da zaštite ni sopsvenog oca, a kamoli građane Srbije, dužni ste da objasnite nešto još važnije – čime vas ucenjuju direktor EPS-a Milorad Grčić i šef Sektora unutrašnje kontrole EPS-a Nenad Dilberović koji je rukovodio tim prisluškivanjima, kada uprkos prisluškivanju i vašeg oca ne smete ništa da preduzmete“, kaže Tepić.

„To što nas ne štitite, na to smo već navikli, ali to što ne preduzimate ništa ni zbog članova vaše porodice koje prisluškuju i ugrožavaju niko drugi do vaši partijski saradnici, uz sva saznanja koja ima i tužiteljka Dolovac – ravno je skandalu. Ili možda čekate da imenujete Slobodana Malešića za direktora Policije, pa da on anulira sve što je Pušić obavio“, dodaje se u otvorenom pismu.

Komentari (16)

Vidi sve komentare