Tepić: Tužilaštvo bilo zatečeno iskazom da je Selaković zataškavao Savamalu

Vesti 15. apr 202109:06 > 15:49 57 komentara
Nova.rs/Filip Krainčanić

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić izjavila je za list "Danas" da je tužilaštvo bilo zatečeno kada je bivši šef smene dežurne službe beogradske policije Goran Stamenković tokom saslušanja kazao da mu je nekadašnji ministar pravde Nikola Selaković nudio da prizna krivicu u slučaju "Savamala" u zemenu za legalizaciju njegove kuće.

Tepić je, ranije, krajem prošle nedelje, rekla da je Selaković, sadašnji ministar spoljnih poslova, vršio pritisak na Stamenkovića da prizna krivicu za nesavestan rad, zbog čega je on kasnije sporazumno osuđen na pet meseci zatvora.

POVEZANE VESTI:

Portal Nova.rs objavio je da je Stamenković prošle godine saslušan zbog gradnje nelegalnog objekta na Zvezdari i da je tada tužilaštvu rekao „da mu je obećana legalizacija ako prizna krivicu u slučaju ‘Savamala'“.

„Ili, rekla bih, (tužilaštvo) nije znalo šta sme ili ne sme da radi s tim. Verujem da bi i sada ostao kovertiran taj iskaz da ova saznanja nisam iznela u javnost. Videćemo sad, imate insistiranje na rasvetljavanju afere ‘Savamala’ i u poslednjoj Rezoluciji Evropskog parlamenta, imate sada i ovaj dokaz o umešanosti najviših državnih funkcionera u zataškavanje, javnost koja takođe godinama zahteva epilog i otkrivanje nalogodavca u ovom slučaju, koji je zapravo simbol sloma države“, izjavila je Tepić za „Danas“.

Selaković je u sredu odbacio tvrdnje Tepić, navodeći da su to „njene laži“ i „napad na predsednika Srbije (Aleksandra Vučića)“.

Tepić je naglasila da se do sada sve što je iznosila u javnost „pokazivalo kao tačno, pre ili kasnije“ i dodala da će tako biti i ovog puta.

„Suludo je očekivati da sami sebe hapse, i Selaković i Siniša Mali i Vučić, a i direktor beogradske policije. No, kada budemo uspostavili nezavisno tužilaštvo i policiju, i ovim njihovim lažima i zataškavanjima će doći siguran kraj“, istakla je ona.

Podsetila je da je u slučaju „Savamala“, kada su u izbornoj noći između 24. i 25. aprila 2016. godine nelegalno srušeni objekti u tom beogradskom naselju, ljudi vezivani i da policija nije reagovala na pozive.