Tepić ukazuje na snimke nagih maloletnica, u Jagodini kažu – „privatni problem“

Vesti 12. maj 202120:04 > 20:1778 komentara

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić izjavila je da policija poseduje mobilni telefon saradnika Dragana Markovića Palme, u kome se navodno nalaze snimci i fotografije nagih maloletnih devojčica. Marković demantuje da ima veze sa snimcima. Iako nijedno ime nije spomenuto na konferenciji za medije, direktorka Centra za socijalni rad u Jagodini Biserka Jakovljević, oglasila se pisanom izjavom u kojoj optužuje Mariniku Tepić da je iskoristila njen privatni problem da bi se nastavio politički linč na Dragana Markovića.

Uz poruku da su se, kako je objasnila, ljudi iz okruženja Dragana Markovića ohrabrili da doprinesu istrazi, Tepić je izašla pred kamere da javnost obavesti o, kako je rekla, najskandaloznijoj činjenici – i da postavi pitanje.

„Da li su Tužilaštvu dostavljeni dokazi iz mobilnog telefona najbližeg Palminog saradnika koji je policija zaplenila pre nekog vremena, a u kome se nalaze fotografije i snimci nagih maloletnih devojčica“, upitala je potredsednica SSP.

Povezane vesti:

„Da stvar bude još gora, radi se o maloletnim ćerkama Palminih najbližih saradnika koji se u ovom trenutku nalaze na najvišim javnim funkcijama u Jagodini“, dodala je Tepić.

Taj dokaz nalazi se u rukama beogradske policije, nastavila je ona i precizirala da je telefon zaplenjen u izbornom danu, 21. juna prošle godine, kada je vlasnik telefona priveden. Pitali smo da li je ta osoba političar i na koji način je povezana s Markovićem?

Tepić: Saradnik je, ne mogu da kažem političar, ali jedan od najbližih saradnika je bio, da.

N1: bio?

Tepić: Da, i tada kada je lišen slobode, odnosno uhapšen.

Nedugo posle ove konferencije za medije, na mejl naše redakcije stiže saopštenje Grada Jagodine u kome Dragan Marković demantuje da ima veze sa snimcima, a Mariniku Tepić optužuje da laže, i traži da bude podvrgnuta psihijatrijskom veštačenju. Takođe, u jednoj rečenici i najavljuje ko će snimke nagih devojaka objasniti javnosti.

„O tim slikama iz telefona oglasiće se majka tih devojaka koje su na snimcima i saopštiti o čemu se radi“, poručio je Marković.

I ako Tepić pred novinarima nije izgovorila nijedno ime, pola sata kasnije pojavljuje se pisana izjava direktorke Centra za socijalni rad u Jagodini Biserke Jakovljević – ona tvrdi da je Marinika Tepić iskoristila njen privatni problem i ličnu situaciju sa jednom ženom da bi nastavila politički linč Dragana Markovića Palme.

„Gde mi je jedna žena iz opozicione grupe građana pretila da će na društvene mreže postaviti neprikladne slike moje maloletne ćerke. Odmah sam to prijavila policiji, koja je odmah obavestila Tužilaštvo za visoko tehnološki kriminal, koje je odmah reagovalo, tu ženu pritvorilo, a njen telefon oduzelo“, ističe Jakovljević.

Pitanje šta je do sada u tom slučaju uradilo, kraljevačkom tužilaštvu postavila je redakcija Insajdera. Više tužilaštvo u Kraljevu odgovorilo je da je do sada u u ovom postupku u svojstvu građana ispitano 21 lice. Ne dostavljaju odgovor na pitanje od kojih policijskih uprava su zatražili prikupljanje obaveštenja u ovom slučaju obrazlažući to „interesom lica koja se ispituju u svojstvu građana”.

A prvi svedok u aferi Palma dao je iskaz u beogradskom tužilaštvu, svedočeći o svemu što zna za period 2010-2015. On je podneo i krivičnu prijavu protiv Markovića, jer je otkrio njegov identitet, a Tepić poručuje da je to dovoljno da se Marković konačno pritvori, da više ne bi uticao na svedoke.

Inače, Tepić će u petak dati iskaz u kraljevačkom tužilaštvu. Kako objašnjava, ne zna zbog čega je pozivaju, ali zna da će im reći sve što su joj svedoci i žrtve ispričali.

Komentari

Vaš komentar