Teško povređen radnik u kamenolomu Rakovac

Vesti 10. jan 202313:05 4 komentara
N1

U kamenolomu Rakovac teško je povređen pedesetogodišnji radnik Semir Kajić. Kako je potvrđeno za N1, on je pao sa litice juče rano ujutru, pri postavljanju eksploziva u kamenolomu, a nakon što je napukla stena.

Prema informacijama do koje je došla redakcija N1, radnici su u trenutku nesreće radili na neobezbeđenom terenu, bez zaštitne opreme. Iznenadno erodiranje dogodilo se na području koje nije bilo zaštićeno mrežom, a sami radovi obavljali su se bez predhodne pripreme rudarskih inženjera.

PROČITAJTE I:

Iz Urgentnog centra Kliničkog centra Vojvodine potvrđeno nam je da je pedesetogodišnji minar bušač iz kamenoloma Rakovac primljen juče oko devet časova i da se trenutno nalazi u šok sobi.

Zastupnik firme koja upravlja kamenolomom nije bio dostupan za komentar.

Kamenolom Rakovac već dve godine eksploatiše trahit bez dozvole. Naime, nakon što je 31. decembra 2020. godine istekao rok za obustavu radova i rekultivaciju kamenoloma Rakovac, preduzeće Kamenolom Rakovac doo nastavilo je da posluje bez odobrenja nadležnog organa i odgovarajuće tehničke dokumentacije. Prema javno dostupnim informacijama, pored većinskog vlasnika Nikole Milinkovića, udeo od 0,14 procenata u vlasništvu ima i Vlada Srbije.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare