Tintor: Nadležni da utvrde šta se desilo u slučaju novinarke Jelene Zorić

Vesti 02. feb 202110:12 > 10:14 0 komentara
Jugoslav Tintor
N1

Predsednik Advokatske komore Beograda Jugoslav Tintor rekao je danas za TV Nova S da je zabrinjavajuće to što su se u poslednjih deset dana desila dva napada na advokate, dok je o slučaju novinarke Jelene Zorić, gde se sumnja da je advokat prenosio pretnje svoga klijenta, rekao da nadležni organi treba da utvrde šta se desilo.

Tintor je, kako je preneo portal Nova.rs, na pitanje da li napadi na advokate Arsenija Stefanovića i Marka Vujoševića imaju veze sa slučajevima koje vode, i da li su oni na meti obračuna sa mafijom, odgovorio da smatra da nisu.

Povezane vesti

“Ne bih da ulazim u to, meni je važno da se u takvim slučajevima hitno radi jer šta se uradi u prva dva, tri dana je od suštinskog značaja za rasvetljavanje tog dela”, rekao je Tintor.

Ocenio je da će rasvetljavanje slučaja ubistva advokata Miše Ognjanovića sada biti mnogo teže, ali i da je jako značajno da se taj slučaj rasvetli jer je to „svojevrsna paradigma svih napada na advokate“.

Upozorio je da se advokati često brkaju sa onima koje brane, i naglasio da je pravo na odbranu civilizacijska tekovina.

Komentarišući slučaj novinarke N1 Jelene Zorić, koja je prijavila da joj je advokat prvooptuženog u slučaju „Jovanjica“ prenosio pretnje klijenta, Tintor je rekao da bi trebalo prepustiti nadležnim organima da utvrde šta se tu desilo.

“Imate postupak po krivičnoj prijavi Jelene Zorić koji se vodi, imate postupak pred disciplinskom komisijom Advokatske komore koji se vodi. Pustimo da oni utvrde šta se desilo“, rekao je Tintor.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!