Tintor: Saznali smo da je Vladimir Cvijan preminuo 5. januara 2018.

Vesti 16. mar 202111:54 > 12:10 45 komentara
N1

Predsednik Advokatske komore Beograda (AKB) Jugoslav Tintor izjavio je danas da je Vladimir Cvijan izbrisan iz registra AKB 17. avgusta 2018. godine, nakon zvaničnog saznanja da je preminuo.

Tintor je agenciji Beta kazao da su za smrt Cvijana saznali nakon dopisa Poreske uprave.

„Poreska uprava je tražila da se AKB izjasni da li je Cvijan aktivan advokat. Nakon provere u matičnoj službi, saznali smo da je kolega Cvijan preminuo 5. januara 2018. godine“, kazao je predsednik AKB.

Tintor je dodao da je Advokatska komora Beograda donela rešenje o brisanju iz registra i prestanku prava na bavljenje advokaturom Vladimira Cvijana sa danom smrti 5. januara 2018. godine.

„U našem dosijeu se nalazi izvod iz matične knjige umrlih u originalu, na osnovu kojeg smo doneli pomenuto rešenje“, kazao je on.

Na pitanje Bete zašto AKB nije izdala saopštenje povodom smrti svog člana Vladimira Cvijana i zašto nije objavljena čitulja u novinama, Tintor je kazao da se za Cvijanovu smrt kasno saznalo tako da nije bilo „primereno“ objavljivati čitulju.

„Praksa AKB nije da se objavljuje saopštenje povodom smrti nekog našeg člana“, rekao je Tintor.

Dodao je da je Cvijan do smrti bio prijavljen u advokatskoj kancelariji koja se nalazila u Resavskoj ulici 21.

Vladimir Cvijan je rođen 1976. godine, a diplomirao je na Pravnom fakultetu 1999. godine. Cvijan je od 2004. godine bio konsultant za poslove stručne analize iz oblasti prava za potrebe kabineta predsednika Borisa Tadića i sekretar Pravnog saveta predsednika Srbije.

U februaru 2008, Cvijan je imenovan za Tadićevog savetnika, a obavljao je i dužnost generalnog sekretara predsednika Srbije.

Predsedništvo je napustio 2010. godine zbog, kako je tvrdio, neslaganja sa reizborom sudija, a iste godine pristupio je Srpskoj naprednoj stranci (SNS).

Na listi SNS-a, na parlamentarnim izborima 2012. godine izabran je za narodnog poslanika.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare