Tiodorović: Dolazak građana u Srbiju za Uskrs – sigurno rizična situacija

Vesti 30. mar 202123:06 8 komentara
N1

Član Krizbog štaba Branislav Tiodorović izjavio je da će za Uskrs po gregorijanskom kalendaru u Srbiju doći "značajan broj ljudi", a mnogi od njih iskoristiće dolazak i da se vakcinišu, ali je upozorio da je to "sigurno rizična situacija".

Tiodorović je u emisiji Upitnik Radio-televizije Srbije poručio da će se primenjivati postojeće mere jer će svi koji dođu u Srbiju morati da imaju negativan PCR ili da idu u samoizolaciju.

povezane vesti

Moći će da se kreću i sa potvrdom o vakcinaciji, rekao je Tiodorović, navodeći da će to važiti samo za one koji su se vakcinisali u Srbiji.

Na pitanje hoće li se to menjati i proširiti i na vakcinisane u drugim zemljama, Tiodorović je rekao da hoće, ali kada se to recipročno desi sa Evropskom unijom.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić ocenio je kako Srbija u kampanji imunizacije treba da se ugleda na Izrael i Veliku Britaniju i poručio da građanima koji su primili i drugu dozu vakcine protiv korona virusa treba omogućiti olakšice.

„Mi kao društvo treba da omogućimo da oni koji su se revakcinisani polako se vraćaju normalnom životu“, oenio je Vesić i najavio da će da od sledeće nedelje biti omogućeno da revakcinisani kupuju karte za pozorište i sve festivale sa popustom.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare