Tiodorović: Nije smelo da se desi da neko primi dve različite vakcine

Vesti 02. mar 202117:38 > 18:2329 komentara
tiodorović
Izvor: N1

Slučaj Vranjanca, koji je greškom primio dve različite doze vakcina, Fajzer i Sinofarm, ne sme da se ponovi, rekao je epidemiolog Branislav Tiodorović i dodao da je greška verovatno nastala zbog nepoštovanja procedure vakcinacije.

Tiodorović je rekao da se desilo nešto što nije smelo i ne bi moglo da se desi da su poštovane procedure.

Pročitajte i:

„Najvažnije je da tom pacijentu kod koga je došlo do davanja druge vakcine, a ne one koje je trebalo da primi kao drugu dozu, zdravstveno stanje pod kontrolom i sigurno je da ćemo i dalje pratiti svaki dan njegovo stanje i imati potpuni uvid nad onim šta se sa tim građaninom Vranja dešava“, naveo je Tiodorović.

Izvor: Tanjug

Napomenuo je da moramo da budemo svesni da je preopterećenost ljudi koji sprovode vakcinaciju ogromna, kao i da je interesovanje stanovništva veoma veliko.

„Tako nešto se ne sme ponoviti, procedura je poznata, procedura je jasna i ona se mora sprovoditi do kraja. Svako mora da bude pitan pre nego što mu se da druga doza, koju ste vi primili vakcinu. Ne samo uvid u njegovu dokumentaciju, nego i da ga pitaju. I ako ne zna, da se to vidi iz dostupnih dokumenata“, naglasio je Tiodorović.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar