Tiodorović: Situacija „stabilno loša“, stižu apeli da se mere ne popuštaju

Vesti 09. feb 202110:28 > 10:35 6 komentara
N1

Član Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa Branislav Tiodorović izjavio je danas da je epidemiološka situacija "stabilno loša", kao i da su mu jutros, uoči sednice Kriznog štaba, iz kovid bolnica medicinski radnici slali molbe da se epidemiološke mere protiv koronavirusa ne popuštaju.

Komentrišući utakmicu Milan-Zvezda, Tiodorović je televiziju Prva rekao da bi mogle da biti obezbeđene mere na utakmici, ali da to za sada „nije sigurno“.

povezane vesti

„Organizatori utkamica bi mogli da obezbede pridržavanje mera, ali niko ne može da bude siguran da neće biti ispada. Sad smo u prelomnom trenutku i moramo paziti“, ocenio je on.

Veliki problem, kako je on napomenuo, predstavljaju navijači fudbalskog kluba Crvena zvezda, jer oni ne bi držali fizičku distancu niti bi nosili zaštitne maske.

„Razum i iskustvo nam nalažu da moramo da budemo oprezni i da izdržimo“, dodao je on.

Na pitanje da li će na sednici Kriznog štaba biti predloga o produžetku radnog vremena ugostiteljskih objekata, Tiodorović je rekao da je Srbija već sa trenutnim merama za te objekte među jedinima u Evropi.

„Kod nas su mere mnogo blaže nego u bilo kojoj Evropskoj zemlji gde su ugostiteljski objekti uglavnom zatvoreni“, kazao je on i dodao je važno da li je u pitanju rad do 20.00 ili 22.00, jer se ljudi se drugačije ponašaju „od osam – opuste se i zaborave na mere“.

Tiodorović je rekao da su novogodišnji praznici dobro prošli kada je reč o broju obolelih, ali proteklih sedam dana se beleži rast, što je posledica povratka sa zimovanja na Kopaniku, Zlatiboru, ali i povratka u škole.

Ako bude dobra vakcinacija i situaciju kontrolišemo merama, moći ćemo na letovanje, ocenio je Tiodorović.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare