Tiodorović: Vesić da snosi sankcije, morao da pozove prisutne da se odmah raziđu

Vesti 08. apr 202116:57 29 komentara
N1

Član Kriznog štaba epidemiolog Branislav Tiodorović rekao je da je prisustvo zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića na kafanskoj korona žurci za svaku osudu i da zbog toga treba da snosi sankcije.

Tiodorović je agenciji Beta kazao da je zaprepašćujuće da visoki funkcioner grada Beograda krši epidemiološke mere u trenutku kada su bolnice prepune kovid pacijenata i kada svaki dan oko 40 ljudi premine od posledica zaraze.

„Goran Vesić zvanično nije član Kriznog štaba, ali često prisustvuje sednicama kao zamena za gradonačelnika Zorana Radojičića. Ali, bez obzira na to, svi smo dužni da se pridržavamo protivepidemioloških mera i da poštujemo sve ono što tražimo od naroda da poštuje. Kako da tražimo i očekujemo od stanovništva da poštuje mere, ako to ne činimo mi koji se nalazimo na odgovornim javnim funkcijama“, rekao je Tiodorović.

Povezane vesti

Na pitanje Bete, kakva je poruka sa korona žurke, koja je organizovana povodom pobede Crvene zvezde nad Partizanom, poslata lekarima koji rade u crvenim zonama, epidemiolog je istakao da je svom medicinskom osoblju poslata strašna poruka.

„Njima je najteže. Oni svaki dan rizikuju svoje živote da bi spasili živote obolelih ljudi. Neodgovorno je prema tim ljudima, koji su istinski heroji, u ovo vreme eskalacije virusa kršiti epidemiološke mere i organizovati bilo kakva kafanska slavlja“, naveo je Tiodorović.

Dodao je da je video da se Vesić izvinio građanima zbog kršenja mera.

„Vesić je rekao da se na tom slavlju zadržao svega nekoliko minuta. To nije opravdanje. Vesić je morao da pozove sve prisutne da se odmah raziđu“, naglasio je epidemiolog.

Na pitanje Bete, kako komentariše to što su nedavno još dva člana Kriznog štaba organizovala kafansku korona žurku, na kojoj se, prema pisanju medija, ispijalo vino od čak 6.000 evra, Tiodorović je kazao da je o toj žurci upoznat preko medija.

„Još ne mogu da verujem da se to desilo. Svi članovi Kriznog štaba koji su na bilo koji način prekršili protivepidemijske mere izgubili su kredibilitet da zahtevaju od naroda da se pridržava mera i moraju da snose konsekvence. Virus je opasan i ne može da bude povlašćenih kada su u pitanju protivepidemijske mere“, istakao je epidemiolog.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare