TOK: Među uhapšenima u međunarodnoj akciji i „vračarac“ i „kavčanin“

Vesti 26. nov 202218:36 7 komentara
Sud, specijalni sud, tužilaštvo, suđenje Jovanjica, ročište, advokati, tužilaštvo za organizovani kriminal
N1

U zajedničkoj akciji Tužilaštva za organizovani kriminal Republike Srbije, Bezbednosno informativne agencije, Ministarstva unutrašnjih poslova RS, DP, PU za grad Beograd, UKP-OBPTOK, Evrodžasta, Evropola, nadležnih javnih tužilaštava Kraljevine Belgije i Kraljevine Holandije, uhapšeno je osam osoba, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela iz člana 346 KZ i krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga član 246 KZ, navodi se u saopštenju Tužialštva za organizovani kriminal.

Kako se navodi u saopštenju TOK, u belgijskom gradu Arlon slobode su lišeni S.Đ., S.K.,Đ. S. D. i F. L. A. U Amsterdamu slobode su lišeni D.R. i D. P. U Republici Srbiji slobode je lišen V.V., dok je njegova sestra J. V. slobode lišena u Luksemburgu.

U toku su istovremeni pretresi u Republici Srbiji, Kraljevini Holandiji i Luksemburgu.

Pročitajte još

Pripadnici ove organizovane kriminalne grupe su sa teritorije Južne Amerike organizovali transport veće količine opojne droge „kokain“ u luku Roterdam i dalje transport ove opojne droge do belgijskog grada Arlon, gde je u zajedničkoj akciji nadležnih državnih organa Republike Srbije, Kraljevine Belgije, Kraljevine Holandije i Luksemburga, ukupno zaplenjeno 115 kilograma opojne droge kokain.

Ovu organizovanu kriminalnu grupu koju čine „Vračarac“ N.V., D.R., pripadnik tzv. „kavačkog klana“, V.V.,S. K., S.Đ., F.L.A., L.K., K.R., I.G., J.V. i Đ.S.D., su koristeći registrovanu kompaniju koja se bavi preprodajom betonskih ploča, najpre kupovali takve ploče od jedne kompanije u Luksemburgu, a zatim vršili zamenu tih ploča betonskim pločama napravljenim u hangaru u belgijskom gradu Arlon u koje su zatim sakrivali pakete sa kokainom, navodi se.

Prilikom intervencije policijskih snaga u Belgiji ukupno su pronađene 22 betonske ploče od čega je u svakoj ploči bilo po tri paketa kokaina težine od po 1.120 grama. Pored kokaina pronađenog u betonskim pločama, na licu mesta pronađeno je još 37 paketa sa ovom opojnom drogom. Ukupno je u hangaru u Arlonu pronađeno 103 paketa opojne droge kokain, neto mase 115 kilograma.

Ova organizovana kriminalna grupa je kokain koji je pronađen u hangaru u Arlonu preko nemačke špediterske firme trebalo da distribuira do nemačkog grada Trir, a zatim do hangara te kompanije u Londonu radi dalje prodaje.

U ovoj zajedničkoj međunarodnoj akciji kojom je rukovodilo Tužilaštvo za organizovani kriminal Republike Srbije, slobode je lišeno osam lica, dok se za preostalim pripadnicima organizovane kriminalne grupe traga.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare