TOK: Među uhapšenima u međunarodnoj akciji i „vračarac“ i „kavčanin“

Vesti 26. nov 202218:367 komentara
Sud, specijalni sud, tužilaštvo, suđenje Jovanjica, ročište, advokati, tužilaštvo za organizovani kriminal
Izvor: N1

U zajedničkoj akciji Tužilaštva za organizovani kriminal Republike Srbije, Bezbednosno informativne agencije, Ministarstva unutrašnjih poslova RS, DP, PU za grad Beograd, UKP-OBPTOK, Evrodžasta, Evropola, nadležnih javnih tužilaštava Kraljevine Belgije i Kraljevine Holandije, uhapšeno je osam osoba, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela iz člana 346 KZ i krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga član 246 KZ, navodi se u saopštenju Tužialštva za organizovani kriminal.

Kako se navodi u saopštenju TOK, u belgijskom gradu Arlon slobode su lišeni S.Đ., S.K.,Đ. S. D. i F. L. A. U Amsterdamu slobode su lišeni D.R. i D. P. U Republici Srbiji slobode je lišen V.V., dok je njegova sestra J. V. slobode lišena u Luksemburgu.

U toku su istovremeni pretresi u Republici Srbiji, Kraljevini Holandiji i Luksemburgu.

Pročitajte još

Pripadnici ove organizovane kriminalne grupe su sa teritorije Južne Amerike organizovali transport veće količine opojne droge „kokain“ u luku Roterdam i dalje transport ove opojne droge do belgijskog grada Arlon, gde je u zajedničkoj akciji nadležnih državnih organa Republike Srbije, Kraljevine Belgije, Kraljevine Holandije i Luksemburga, ukupno zaplenjeno 115 kilograma opojne droge kokain.

Ovu organizovanu kriminalnu grupu koju čine „Vračarac“ N.V., D.R., pripadnik tzv. „kavačkog klana“, V.V.,S. K., S.Đ., F.L.A., L.K., K.R., I.G., J.V. i Đ.S.D., su koristeći registrovanu kompaniju koja se bavi preprodajom betonskih ploča, najpre kupovali takve ploče od jedne kompanije u Luksemburgu, a zatim vršili zamenu tih ploča betonskim pločama napravljenim u hangaru u belgijskom gradu Arlon u koje su zatim sakrivali pakete sa kokainom, navodi se.

Prilikom intervencije policijskih snaga u Belgiji ukupno su pronađene 22 betonske ploče od čega je u svakoj ploči bilo po tri paketa kokaina težine od po 1.120 grama. Pored kokaina pronađenog u betonskim pločama, na licu mesta pronađeno je još 37 paketa sa ovom opojnom drogom. Ukupno je u hangaru u Arlonu pronađeno 103 paketa opojne droge kokain, neto mase 115 kilograma.

Ova organizovana kriminalna grupa je kokain koji je pronađen u hangaru u Arlonu preko nemačke špediterske firme trebalo da distribuira do nemačkog grada Trir, a zatim do hangara te kompanije u Londonu radi dalje prodaje.

U ovoj zajedničkoj međunarodnoj akciji kojom je rukovodilo Tužilaštvo za organizovani kriminal Republike Srbije, slobode je lišeno osam lica, dok se za preostalim pripadnicima organizovane kriminalne grupe traga.

Komentari

Vaš komentar