Tokom reklama na Pinku, Vučićević „otkrio“ i presudu: Đilas će proći kao Sarkozi

Vesti 28. mar 202119:23 > 19:34 82 komentara

Dragan J. Vučićević, vlasnik i glavni i odgovorni urednik Informera, rekao je u studiju TV Pink, u vreme kada su emitovane reklame, da će lider SSP Dragan Đilas proći kao bivši francuski predsednik Nikola Sarkozi i da će mu suditi sa slobode. Iz SSP-a tvrde da više ne postoje institucije i da se sve odlučuje u krugu od tri čoveka - Aleksandra Vučića, Željka Mitrovića i Dragana Vučićevića.

Ponovo je jedan nespušten regler, ovog puta na Pinku, otkrio mnogo toga. Iako je urednik Informera Dragan Vučićević duže od pola sata objašnjavao šta će se desiti sa navodnim računima koje su novinari pronašli Draganu Đilasu, kako teče procedura od Uprave za pranje novca do Tužilaštva, ipak je najvažnije otkrio za vreme reklama.

„To je procedura, blokiraju se te pare onda se plene i vraćaju se u budžet Srbije“, rekao je na Pinku, za vreme reklama, Vučićević.

Predrag Sarapa: Brate, ja mislim da je on to već sklonio…

Vučićević: Ne može, gotov je. Vidi, njega će, da ti kažem nešto, ne mogu to da pričam, namerno pominjem Sarkozija. Neće njega da hapse, njemu će sude sa slobode… Pa će da presude… kao Sarkozi.

U SSP-u kažu da se ovako nešto može očekivati od „kriminogene oligarhije“ koja poništava sve sudske postupke, zakon i Ustav ove zemlje.

„Sve odluke o ličnom progonu i politički motivisanom progonu Dragana Đilasa donose Aleksandar Vučić, Željko Mitrović i Dragan J. Vučićevič. Od kad ih je napustio Beba Popović ovaj trijumvirat, zarobivši sve institucije, sprovodeći kriminalnu strukturu vlasti u ovoj zemlji, odlučuje o tome kako će i na koji način biti procesuiran kako će i na koji način biti uhapšen ili osuđen sa slobode“, navodi Borko Stefanović, zamenik predsednika SSP.

Večernje novosti su pre deset dana objavile da Dragan Đilas ima račun na Mauricijusu i na njemu blizu šest miliona evra. Pokazalo se, međutim, da Dojče banka ne posluje na Mauricijusu zbog čega je Đilas podneo krivične prijave protiv glavnog i odgovornog urednika Večernjih novosti Milorada Vučelića, Vladanke Malović iz SNS-a, ministra finansija Siniše Malog i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

„Polako svako ima prava da podnosi krivične prijave i nadležni organi da rade svoj posao, polako“, rekao je na to Aleksandar Vučić 23. marta.

I dok predsednik govori „polako“, urednik Informera ne samo da zna proceduru, već zna kada će nadležni organi odgovoriti na sve.

Vučićević: Sigurni budite – u najkraćem mogućem zakonskom roku imaćemo potvrde ovih informacija o Đilasovim računima.

A Borko Stefanović to ovako komentariše: „To je čini mi se poslednja faza dekadencije pred raspad SNS i pokazatelj paničnog straha zbog odgovornosti koja dolazi pred gubitak vlasti“.

Sud u Parizu 1. marta proglasio je bivšeg predsednika te zemlje Nikola Sarkozija krivim za korupciju i trgovanje uticajem i osudio ga na godinu dana zatvora i još dve godine uslovne zatvorske kazne. Šezdesetšestogodišni političar, osuđen je zato što je pokušao da dobije informacije od višeg sudije o procesu kojim je bio obuhvaćen.

Komentari (82)

Vidi sve komentare