Tomanović: Inspektor Milenković ponovo na udaru BIA, primetio da ga snimaju

Vesti 09. avg 202318:47 76 komentara
Nemanja Jovanović/Nova.rs

Zdenko Tomanović, advokat inspektora Slobodana Milenkovića, koji je razotkrio aferu Jovanjica, rekao je da je Milenković ponovo bio na udaru Bezbednosno-informativne agencije (BIA).

Tomanović je saopštio da je „Milenković uočio nepoznate osobe koje su preduzimale radnje daljinskog audio i video snimanja i neposredne fizičke pratnje, kako u objektu u kojem se nalazio, tako i prilikom kretanja Milenkovića“.

Nakon što je Milenković te osobe u prisustvu građana zaustavio i ograničio im kretanje, ustanovio je da se radi o pripadnicima BIA koji su na zadatku, tvrdi Tomanović.

POVEZANE VESTI

„Nakon dolaska patrole, Milenković je podsetio nadležne da je upravo BIA jedna od službi koja je, prema informaciji dobijenoj od poverljivih izvora, uključena u pripreme likvidacije (načelnika operative Četvrtog odeljenja beogradske policije Dušana) Mitića i Milenkovića“, navodi Tomanović u saopštenju.

Kada bi, dodaje, zakoni Srbije važili za sve i „kada ne bi postojali pojedinci i grupe koji su izvan zakona“, BIA bi, naglasio je Tomanović, morala da objasni građanima Srbije zašto opservira Milenkovića – da li po naredbi suda ili pak za druge svrhe.

„Realan problem jeste što je deo državnog i političkog vrha koji su jači od Zakona i Ustava u praksi ukinuo postojanje odgovornosti za nezakonita postupanja onih koji su u funkciji održavanja njihove nedodirljivosti. Ipak, ovakvi nezakoniti postupci ne mogu da spreče Milenkovića da iznese istinu u dolazećem svedočenju ali zabrinjava mogućnost da oni budu u funkciji realizacije pretnje fizičke ugroženosti Milenkovića“, saopštio je Tomanović.

Milenković je i u novembru prošle godine primetio sumnjiva lica i automobile u svojoj blizini, a pretresom je ustanovio da čovek koji ga je pratio ima dokumenta BIA. Osim toga, inspektori Milenković i Dušan Mitić su pre skoro dve godine obavestili nadležne organe da imaju informacije da im se sprema likvidacija i zbog toga tražili zaštitu.

Podsetimo, Milenković i Mitić su inspektori Odeljenja za droge beogradske policije, koje je razotkrilo aferu Jovanjica u novembru 2019. Od tada ovaj slučaj ne prestaje da intrigira javnost. Naročito nakon svedočenja inspektora koji je učestvovao u akcijama na imanju Jovanjica. A vlast ne prestaje sa označavanjem afere kao izmišljene i lažne.

I dok se jedan postupak u ovom slučaju, ipak, odvija pred sudom, Jovanjica 1, drugi, u koji su uključeni pripadnici bezbednosnih službi, Jovanjica 2, nikako da počne, odlaže se već dve i po godine.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare