Tomanović: Milenković je odgovarao na ona pitanja na koja je mogao da odgovara

Vesti 12. jul 202213:51 > 13:55 18 komentara

Inspektor Slobodan Milenković je tokom današnjeg razgovora u tužilaštvu odgovarao na ona pitanja na koja je mogao da odgovara, izjavio je njegov advokat Zdenko Tomanović.

„Razgovor je obavljen gde je Milenković u svojstvu građanina odgovarao na ona pitanja na koja je mogao da odgovara, a nije odgovarao na ona pitanja o kojima nije trebalo i nije mogao da razgovora“, rekao je Tomanović novinarima ispred Palate pravde.

POVEZANE VESTI:

Objasnio je da razgovor o Milenkovićevim saradnicima i njegovom operativnom radu, nije dozvoljen bez prethodne saglasnosti, odnosno konsultacijama sa inspektorovim starešinama i nadležnim ministrom.

„Pa i tada je uz određene uslove možda moguće voditi neki razgovor“, istakao je Tomanović.

„Što se tiče ispitivanja i ove procesne radnje, ona je obavljena u skladu sa Zakonom o krivičnom postupku, uz uvažžavanje svih prava koje ima građanin Srbije kada dođe pred isntitucije i u tom delu nemam nijednu primedbu. Naprotiv, bilo bi dobro da svaka komunikacija sa tužilatvom bude ovakva kakva je danas“, dodao je.

Upitan o narednim koracima, Tomanović je rekao da su oni „u rukama tužilaštva ili nekih drugih službi“.

Komentarišući zahtev koje je Više javno tužilaštvo podnelo Povereniku za zaštitu samostalnosti tužilaca, povodom tekstova u medijima u ovom slučaju, Tomanović je poručio da je javnost najvažniji garant realizacije nečijih prava.

„A kritika najvažnije oružje koje građanin Srbije ima kada polemiše sa vlastima ili aktuelnom situacijom“, kazao je on.

Iz Tužilaštva je prethodno saopštenod da je Milenković pozvan da se izjasni na informacije objavljene u medijima prethodnih dana, pored ostalog i o tome da li je koristio aplikaciju „Skaj“ na telefonu, kodno ime Bokan“, kao i na sadržaj razgovora koji su objavljeni.

Dodaje se da Milenković nije hteo da se izjašnjava o tome bez konsultacija i odobrenja svojih nadređenih u MUP-u, kao i na većinu drugih pitanja Tužilaštva koja se tiču provere navoda bivših visokih funkcionera MUP-a objavljenih u medijima, i da je Tužilaštvu predao kratku pisanu izjavu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare