Tončev ustupio svoju platu sedmočlanoj porodici iz Crne Trave

Vesti 08. feb 202114:05 > 14:267 komentara
N1 (arhiva)

Ministar bez portfelja zadužen za razvoj nedovoljno razvijenih opština Novica Tončev poklonio je agregate i obišao tri najugroženija domaćinstva u opštini Crna Trava, a porodici Marinković je odlučio da ustupi jednu svoju ministarsku platu.

Tončev je obišao sela Kalna, Krivi Del i Sastav Reka, koja su ostala bez struje nakon poplava koje su zadesile jug Srbije, kao i porodice Mladenović i Marinković, čijim su najmlađim članovima poklonili kompjutere, bicikle i slatkiše, dodaje se u saopštenju iz kabineta ministra.

„Ovo mi je veoma važno, jer želim da ljudi znaju da im je moj kabinet uvek na raspolaganju za pomoć i podršku. Odlučio sam i da ustupim jednu moju ministarsku platu za pomoć porodici Marinković iz sela Kalna, kojih je ukupno sedmoro u domaćinstvu, kako bi nabavili hranu za stoku, a time obezbedili razvoj domaćinstva“, poručio je Tončev.

Situacija u nerazvijenim opštinama je zaista nezahvalna, ali sa planom Vlade Srbije za razvoj ovakvih opština uveren sam da ćemo brzo imati konkretne rezultate, dodao je on.

Komentari

Vaš komentar