Transparent na Varadinskom mostu, poruka „Srbija-Rusija, to je naša unija“

Vesti 07. jul 202219:40 > 20:20 215 komentara
Srpska radikalna stranka

U četvrtak, oko 19.15, neposredno nakon otvaranja festivalskih kapija na Egzitu, ekipa N1 primetila je da je na Varadinskom mostu raširen veliki transparent na engleskom jeziku, kao i fotografije Vladimira Putina i Vojislava Šešelja.

Kako je javila reporterka N1, transparent je držalo 30-ak ljudi, na belom platnu, crvenim i plavim slovima ispisano je na engleskom jeziku „EU, idi kući. Srbija-Rusija, to je naša unija“.

Predsednik Gradskog odbora novosadskih radikala Đurađ Jakšić rekao je u pisanoj izjavi da se Srpska radikalna stranka oduvek protivila održavanju Egzita na Petrovaradinskoj tvrđavi zato što je u pitanju politička i izrazito antisrpska manifestacija.

„Građani Novog Sada sa festivala Egzit uvek mogu da čuju samo antisrpske poruke, kao što je minut ćutanja zbog nekakvog izmišljenog genocida u Srebrenici. Za ovu godinu je najavljen i nastup ukrajinske neonacističke grupe Kaluš koja je, uz stalne nacističke pozdrave i parole, na turneji kojom prikuplja novac kojim se finansira ukrajinska vojska, kao i paravojne neonacističke organizacije koje već godinama terorišu ruski narod u Donbasu. Skandalozno je što se iz budžeta finansiraju ovakve vrste događaja. Mi srpski radikali smatramo da manifestaciji ove vrste nije mesto u Srpskoj Atini“, izjavio je Đurađ Jakšić.

Podsetimo, prethodnog dana most koji od Novog Sada vodi do Petrovaradinske tvrđave je u noći između utorka i srede ispisan slovom Z, i to na svakih nekoliko metara.

To slovo, simbol ruske agresije na Ukrajinu, pojavilo se duž čitavog keja u podnožju tvrđave.

Nadležne službe su reagovale i ti grafiti su prefarbani u sredu tokom poslepodneva.

N1 iz policije nije dobila informaciju da li je zbog toga zvanično pokrenuta istraga.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare