Održan treći protest ispred Informera, okupljeni prošetali i do Skupštine

Vesti 07. okt 202217:15 > 19:19 56 komentara

U Beogradu je ispred redakcije Informera održan treći protest zbog objavljivanja intervjua sa serijskim silovateljem. Okupljeni su stigli do Skupštine skandirajući "Ženska revolucija", a potom i tu održali skup. Učesnice protesta obmotale su na ulazna vrata redakcije Informera na Terazijama crveni konac, piše Beta.

Povod za današnji protest je, kažu, to što intervju nije povučen sa sajta i YouTube kanala Informera. Nedugo nakon toga on je ponovo uhapšen, Informer je to proglasio svojom pobedom, ali je posle toga održan novi protest.

Jedna od organizatorki protesta Jelena Riznić rekla je da „Igor Milošević nije jedini silovatelj“.

„Tražimo da postoji registar silovatelja i nasilnika nad ženama, takav registar postoji za pedofile. Ženski bes je tu i nećemo stati više nikad, tako da nastavljamo dalje“, rekla je ona.

Okupljenje su skandirale „Edukujte sinove“, a na transparentima se može pročitati i „Žena je rodila sve nas, žena će roditi i revoluciju“, „Gorećete u našem besu“, „Želim da budem i sigurna, ne samo hrabra“, „Kad ćutimo na zlo, zlo raste“…

Učesnice protesta obmotale su na ulazna vrata redakcije Informera na Terazijama crveni konac, piše Beta.

„Mrežu“ oko ulaznih vrata Informera isplele su dve aktivistkinje, a policija nije reagovala.

I pre najavljenog okupljanja, ispred ulaza u Informer bila su dva uniformisana policajca, a nekoliko njih je u civilu bilo na ulici, javila je reporterka N1.

N1/ Tamara Urošević
N1/ Tamara Urošević
N1/ Tamara Urošević
N1/ Tamara Urošević
N1/ Tamara Urošević

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare