Tribina o Šodrošu: Posledice mosta će biti ugroženost Novog Sada od poplava

Vesti 24. okt 202223:31 4 komentara
Fonet/Marko Dragoslavić

Učesnici tribine "Gari u ogledalu - kuda dalje, Novi Sade" ocenili su, povodom sukoba aktivista i građana sa policijom na Šordošu, da nisu protiv izgradnje mosta, ali da smatraju da je to "samo fasada" i da će posledice biti ugroženost Novog Sada poplavama.

Novinarka Vera Šoti je na tribini koju je organizovao „Novi optimizam“, rekla da je najveći problem najavljene izgradnje četvrtog mosta na Dunavu, „izmeštanje nasipa kod Kameničke ade zbog čega Novom Sadu preti poplava“.

Povezano:

„Strašno je jer nama preti poplava. Mi smo ispred grupe ‘Vidi, gari, ne može’ pisali pismo svim podunavskim zemljama, niko nije odgovorio. Most će izgraditi, ali mi treba da se mobilišemo zbog toga što ćemo biti poplavljeni“, naglasila je Šoti.

Novinar Igor Mihaljević je rekao da mladih nema na protestima zato što im „nije dat dovoljan razlog da tamo dođu“, kao i da im nije „ulivena nada da se za to vredi boriti“.

Muzičar i strip crtač Igor Lečić, poznatiji kao Milan Dog, rekao je da nedostatak mladih na protestima vidi kao posledicu njihovog „sistemskog desničaranja“, koje je opet, po njegovim rečima, posledica društva, sistema i veronauke.

Predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije Željko Bodrožić je ukazao da se društvo bori za ekologiju, a da prethodno nije raščistilo „sa onim što leži ispod tog zelenila“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare