Zavere i brojanje limenki: Trka prorežimskih medija u diskreditaciji protesta

Vesti 30. maj 202307:00 19 komentara

Učesnike skupa Srbija protiv nasilja vlast je konačno prestala da broji. Ali, tu gde prestaje brojanje, počinje diskreditacija. A poslednji protest, održan u subotu 28. maja, nije diskreditovao samo onaj ko nije pokušao. Među onima koji jesu pokušali, prednjače provladini mediji i njihovi analitičari.

Ako koza laže, dron Željka Mitrovića ne laže, tvrdio je glavni urednik Informera, posle prvog protesta „Srbija protiv nasilja“. Na četvrtom, prošle subote 28. maja, iznad Trga Republike leteo je dron N1. Pod uglom koji se predsedniku Srbije izgleda nije dopao.

„Interesantno kad podignete dron da nije pod uglom od 15 do 20 stepeni kako to drugačije izgleda“, analizira predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Pod uglom Pinkovog drona koji je, umesto da snima, izgleda slikao, 4. protest Srbija protiv nasilja izgledao je drugačije.

Pročitajte još:

„Nije ovde poenta da se prebrojavamo, da kažemo da je u petak bilo pet ili sedam puta više nego što ih je bilo u subotu. Nije u tome poenta“, rekao je urednik Informera Dragan J. Vučićević.

Više nije. Poenta je, shvatili su ubrzo i režim i njegovi mediji, ali pre svih funkcioner SNS-a Vladimir Đukanović, da protest treba diskreditovati.

„Danas je došlo do prilično velikog sukoba između građana, naroda koji je tamo izašao i tih lidera, liderčića prozapadnih stranaka, zato što njih narod tamo neće, njih narod tamo tera. N1 je strašno nervirao ljude sa intervjuima određenih lidera i imamo jedan cirkus“, kaže Đukanović.

A ipak izgleda da su taj isti N1 gledali svi. Ponajviše izvesni D.N. autor ili autorka dva članka u Politici, koji su takvi da je potpuno razumjlivo da su potpisani inicijalima. Uz tekst Politika deli i video.

list politika o protestima i n1
Printscreen

U borbi za istinu, najstariji list na Balkanu otišao je najdalje – u lešinarenju. Otkrivaju ko je „lešinar tata“ sa slike, jer su, kažu, prozapadni mediji izostavili informaciju da je reč o gej aktivisti.

Da li je zbog svih etiketa koje su mu pripisali Lazar Pavlović manje tata? To Politika ne pojašnjava. Za to vreme portal B92 broji limenke piva na protestu. Čiji je zapravo protest? Svojatanja ne prestaju, teorija zavere je bezbroj, kreator jedne od njih ubeđen je da je sve maslo stranih službi.

„Mislim da to najbolje poznajem u celoj zemlji jer dobijam apsolutno sve izveštaje“, dodao je Vučić.

I zato dajte istinu na videlo.

„Oni su zainteresovani da tajkunu Šolaku isporuče nacionalnu frekvenciju. Jednu. Oni svi rade u interesu jednog tajkuna i samo im je to posao“, navodi Vučić.

Vi ste pak rekli da je ono što N1 radi javni i ničiji drugi interes. O tome svedoči poverenje koje ste nam poklonili.

N1

Povezani video:

Snimak četvrtog protesta „Srbija protiv nasilja“ iz drona

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare