Lazović: Puštena četvorica aktivista uhapšena na Šodrošu

Vesti 23. okt 202221:32 21 komentara
Ne davimo Beograd

Narodni poslanici Ne davimo Beograd Radomir Lazović i Robert Kozma, kao i Nebojša Novaković iz Demokratske stranke bili su večeras u policijskoj stanici u Novom Sadu, odbijajući da izađu dok na slobodi ne budu četvorica aktivista uhapšenih tokom protesta na Šodrošu. Lazović je za N1 potvrdio da su sva četvorica aktivista puštena.

POVEZANE VESTI

Radomir Lazović iz Ne davimo Beograd rekao je za N1 da je sila koju je policija primenila na protestu bila neprimerena, jer aktivisti nisu kriminalci, nego „građani koji su stali u odbranu svog grada“ i koji od nadležnih zahtevaju ono što je njihovo pravo, a to je da se javno objave dokumenta i ugovore koji bi ih uverili u ono što vlast tvrdi – da se svi radovi na području Šodroša i Kameničke ade odvijaju u skladu sa propisima i zakonom.

Lazović tvrdi i da je policija na protestu prekršila član 39 Zakona o policiji, budući da tokom protesta pripadnici žandarmerije i policije nisu imali vidno istaknute značke niti imena, zbog čega će, kako je rekao, poslanička grupa Ne davimo Beograd postaviti poslaničko pitanje ko je naredio da se policijskim službenicima sakriju značke i imena na protestu u Novom Sadu.

Građanski protest u Novom Sadu, zbog izgradnje četvrtog mosta na Dunavu, okončan je u nedelju oko 20 sati protestnom blokadom raskrsnice uz zahtev da privedeni učesnici protesta budu pušteni. Demonstranti su se kratko zadržali na uglu Bulevara cara Lazara i Ulice cara Dušana, nakon protesta na Šodrošu koji je počeo u 16 sati.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare