Nisu legitimisani, a stigle kazne: Prijave za sindikalce Fijata zbog blokade

Vesti 11. jul 202218:01 > 18:15 36 komentara
Milan Nikić/N1

Lideri doskorašnjeg protesta radnika Fijata dobili su prekršajne prijave policije zbog blokade puta Kragujevac-Kraljevo, u naselju Korićani, 20. juna, a nisu legitimisani na protestu.

Mandatne kazne dobili su tadašnji zamenik predsednika Samostalnog sindikata Fijat plastik Zoran Miljković, zamenik predsednika sindikata „Fijat Nezavisnost“ i Saša Đorđević, aktuelni predsednik Samostalnog sindikata Fijat u Kragujevcu.

„Policija mi stavlja na teret dva prekršaja u saobraćaju, 20. juna u Korićanima na magistarali ka Kraljevu. Jedna kazna od 5.000 dinara mi je već stigla, a druga je, kažu moji advokati, zaprećena 20.000 do 40.000 dinara ili 30 dana zatvora. Konsultovaću se sa advokatima, ali najverovatnije ništa neću platiti i ići ćemo na sud. Policija nikog nije legitimisala i time je povredila Zakon o zaštiti podataka o ličnosti. U kaznama pišu naši brojevi ličnih karata, kako to oni znaju“, kaže za N1 Zoran Miljković, doskorašnji lider pobunjenih radnika Fijata koji je proglašen tehnološkim viškom.

Sindikalisti Igor Anđić i Saša Đorđević potvrdili su za N1 da su i oni dobili „čestitke“ od saobraćajne policije.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare