Trola 19 se vraća „u akciju“, koje su još saobraćajne novitete spremili iz Grada

Vesti 28. dec 202118:51 > 19:04 5 komentara

Od 4. januara 2022. godine od Konjarnika, ali skraćenom trasom do Slavije, ponovo će krenuti trola broj 19. Davor Stupar iz udruženja "Vratimo trolu 28" kaže da je dobro što je uslišena volja građana da se trola vrati, ali da nije jasno zašto neće ići do Studentskog trga.

Kako je naveo Stupar, Gradska uprava je neke linije ukidala, skratila 21 i 22, ali je danas pozitivnog stava prema trolama, pa će se zato trola 19 ponovo naći na ulicama.

„Sporno je što ide samo do Slavije, možda ima saobraćajnog objašnjenja, ali trenutno nije jasno. Plaše najave da će i linije 29 i 31 biti skraćene do Slavije. Ako Gradska uprava napravi metro, ako je moguće jednostavno presedanje, onda se može razumeti takav potez, ali to je u nekoj budućnosti za sedam, osam godina. Ako se sada povuku takvi potezi imaćemo bunt građana“, poručuje Stupar.

Podsetimo, trolejbuska linija 19 ukinuta je krajem 2019. godine.

Kaže da za skraćivanje postoje različita objašnjenja – da je efikasnije, da nema potrebe da idu do Studentskog trga i da postoje alternative.

„Jako je loše organizovano, imamo okretnicu u kružnom toku, to nije kako valja. Grad nudi neku alternativu, uvodi se linija Eko 2 koja menja 22A, i kažu da bi to trebalo da bude dovoljno“, navodi.

Gradu je kod trola smetalo nekoliko stvari, kaže.

„Prvo je bila kontaktna mreža u centru, da ne mogu da menjaju trase, međutim, moderni trolejbusi mogu sve to da prevaziđu, da voze bez kontaktne mreže, svi problemi mogu da se prevaziđu. Ekologija i zdrav razum su pobedili“, poručuje.

Iz Grada su najavili i liniju Eko 2, na kojoj će saobraćati deset novih autobusa i koja će ići od 25. maja do Slavije, zatim Nemanjinom ulicom do Savskog trga, pa do okretnice u Beogradu na vodi.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare