Trudnica iz Vlasotinca preminula od posledica koronavirusa

Vesti 22. avg 202116:51 > 22:45 51 komentara
Hitna pomoć
N1

Trudnica iz Vlasotinca M.R. (31) preminula je od posledica infekcije virusom korona.

Ona je u petak, posle višednevne borbe, izgubila bitku sa opakim virusom, potvrđeno je „Novostima“ u kruševačkoj Kovid bolnici.

Povezane vesti

„Učinili smo sve što je bilo u našoj moći, ali je pacijentkinja nažalost podlegla posledicama infekcije. Važno je reći da nije bila vakcinisana, kao ni svi mladi ljudi koje primamo na bolničko lečenje iako stalno ponavljamo koliko je vakcinacija važna“, kazao je dr Vladan Cvetanović, koordinator Kovid bolnice u Kruševcu.

Žena je iz leskovačke Opšte bolnice zbog teške kliničke slike odmah po prijemu, pre više od deset dana, transportovana u Kruševac gde joj se stanje, uprkos naporima lekara, i dalje komplikovalo, pa se borba za život žene, koja je bila u sedmom mesecu trudnoće, završila na respiratoru tragičnim ishodom.

„Sve pacijente koji su u teškom stanju upućujemo u Kruševac. Trudnica koja nam se javila imala je ozbiljnu kliničku sliku, pa smo je odmah uputili na dalje lečenje. Trenutno kod nas hospitalizujemo samo pacijente sa lakšim formama bolesti i oni se smeštaju na Infektivno odeljenje“, rekao je dr Nebojša Dimitrijević, direktor Opšte bolnice u Leskovcu.

Žena je u subotu sahranjena na vlasotinačkom groblju, a iza sebe je ostavila supruga i dvoje male dece.

Suprug: U bolnicu je otišla zbog kovida, ali nije umrla zbog kovida

Suprug pokojne žene Darko Radovanović izjavio je za portal JuGmedia da je njegova supruga bila u kovid bolnici 20, a ne 12 dana.

“Poslednji test pre smrti bio je negativan iako je njoj bilo veoma teško (…) Pustili su je sa mrtvom bebom da čeka smrt. Ostao sam bez dva života”, kaže Radovanović i dodaje da je njegova supruga primljena 2. avgusta sa lakšim simptomima i u odličnom psihičkom i fizičkom stanju.

“U krugu Opšte leskovačke bolnice, pored kontejnera za testiranje, a posle testiranja čekali smo na suncu skoror tri sata, i još dva dok nije krenula za Kruševac”, navodi on i ističe da je njegova supruga otišla u bolnicu zbog kovida, ali da nije umrla od kovida.

“Da su me pitali ja bih se potpisao da izvade plod pa šta bilo s njim samo da ona preživi, ali me niko nije pitao, niko kontaktirao”, priča on.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare