Tuča navijača nakon Zvezdine proslave titule, ima privedenih i povređenih

Vesti 22. maj 202122:12 > 23. maj 2021 00:11 178 komentara
N1/ Aleksandar Cvrkotić

Navijači Crvene zvezde izazvali su tuču tokom proslave titule prvaka države kod Beton hale, a na lice mesta raspoređene su jake policijske snage. Nekoliko desetina osoba je privedeno, a dve su lakše povređene i završile su u Urgentnom centru, piše Nova.rs. Mediji prenose da su na licu mesta bili ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i načelnik PU za Grad Beograd Veselin Milić.

Pristalice crveno-belih su se okupile na obalama Save da bi proslavile 32. trofej šampiona države.

Tuča je izbila u subotu uveče između 21 i 22 sata, a do nje je došlo kada su navijači Crvene zvezde nasrnuli na ljude iz lokala, piše Nova.rs.

Kako javlja reporterka N1 sa lica mesta, nezvanično se saznaje od policajaca u civilu, koji su  bili na licu mesta, da su oni bili napadnuti, jer su neki od navijača Zvezde mislili da je reč o navijačama Partizana. Međutim, kada su rekli da su policijaci, navijači su počeli još više da ih tuku, prenosi reporterka N1.

Nova.rs

Reporterka javlja da je policija pretresala huligane i da je jedan lokal razbijen.

Takođe, na licu mesta se može videti da je nekoliko desetina huligana zadržano. Specijalne jedinice Žandarmerije morale su da reaguju i spreče dalje tuče i izgrede.

Još tokom ceremonije je došlo do sukoba sa ljudima iz lokala, a njih navodno obezbeđuju navijači rivalskog Partizana, pa se pretpostavljalo da je došlo do sukoba navijačkih grupa, prenosi Nova.rs.

Nova.rs

Na potezu prema Kalemegdanu ima veće materijalne štete. Ispod Brankovog mosta su specijalci u džipovima, zaštićeni pancirima i postavljeni tako da obezbede taj prostor.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare