Turajlić: Izlazim na referendum o Ustavu i glasam protiv

Vesti 16. jan 202210:02 > 11:40 62 komentara
N1

Profesorka Univerziteta u Beogradu u penziji Srbijanka Turajlić izjavila je da će na referendumu danas glasati protiv promena Ustava Srbije u oblasti pravosuđa.

Povezane vesti:

“Mene je prelomilo da glasam protiv to što je predsednik (Aleksandar) Vučić izašao i rekao kako treba glasati ‘za’ jer je to u našem interesu, pošto on praktično nije u stanju da izgovori istinu”, rekla je Turajlić u Novom danu na N1.

Prema njenim rečima, referendumsko pitanje je potpuno besmisleno, kao i cela organizacija referenduma.

Komentarišući to što na Kosovu neće biti glasanja, kazala je da je pitanje za pravnike da li je referendum uopšte legitiman ako se ne održava na celoj nominalnoj teritoriji zemlje.

“Đoković žrtva političkih igara i okolnosti”

Turajlić kaže da joj je žao zbog toga što najbolji teniser sveta Novak Đoković neće moći da se takmiči na Australijan openu nakon što je izgubio slučaj pred sudom.

Povezane vesti:

“Stvarno mi se čini da je on između ostalog i žrtva političkih igara i okolnosti, što nije dobro za sport”, rekla je Turajlić.

Ona je kazala da je sve obesmišljeno time što ministar odlučuje da li medicinsko izuzeće važi ili ne.

“Onog momenta kad imate političara koji odlučuje da li je u redu nešto što je neka medicinska grupacija, vi ste obesmislili sve”, dodala je.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare