Turska fabrika još nije isplatila bivše radnice, kažu – čekaće još jedan dan

Vesti 07. dec 202216:505 komentara
Izvor: N1/Milan Nikić

Otpuštene radnice kragujevačke trikotaže Berteks, čiji je vlasnik, Turčin Ibrahin Ajdin 1. decembra obećao da će im za sedam dana sve zaostale naknade biti isplaćene, do sada nisu dobile ni dinar zarađenih plata i naknada za godišnje odmore, saznaje N1.

„Obećano nam je da će isplata svih para biti za sedam dana. Do dana današnjeg ništa nije uplaćeno, ni dinar. Mi čekamo još sutra (četvrtak). Ako nas Berteks ne isplati do petka u 15 časova, organizovaćemo protest u 15.30. Blokada kružnog toka u Petrovcu (prilazni put Kragujevcu iz pravca Topole). I dalje smatramo da je Ibrahim (Ajdin) čovek od reči, on važi za čoveka od reči, pa ćemo videti da li će održati reč. U protivnom, sledi blokada kružnog toka u Petrovcu, na pola sata u petak“, kaže za N1 Violeta Stojanović, bivša radnica turske fabrike Berteks.

Trikotaža Berteks se prodaje, a 108 radnica ostalo je bez posla polovinom oktobra i od tada im je isplaćen samo deo zaostalih prinadležnosti.

Turska fabrika koja je u kragujevačkom prigradskom naselju Petrovac pet godina proizvodila dukseve i majice imala je u jednom trenutku 300 zaposlenih, ali kada su „presušile“ izdašne subvencije Ministarstva privrede Srbije, od najmanje 4.122.000 evra, počela su otpuštanja.

Komentari

Vaš komentar