Turudić: Nelogično otkriti najveću plantažu marihuane u Evropi, a ne hvaliti se

Vesti 07. feb 202110:27 > 10:38 15 komentara

Novinar nedeljnika Vreme Momir Turudić rekao je u Novom danu da se "mnogo toga gura pod tepih". "Mnogo toga prethodnih godina je ugurano ispod tog tepiha. Interesantno da u velikim uspesima borbe protiv kriminala nije pomenuta Jovanjica, koja jeste veliki uspeh. Otkriti najveću plantažu marihuane u Evropi, a ne hvaliti se time, čini se malo nelogično. Meni se čini da se i ta Jovanjica gura pod tepih, videćemo kakav će biti sudski ishod, ali mnogo toga oko Jovanjice je vrlo čudno, rečito je i to guranje ispod ovog simboličkog tepiha", kaže.

Kako je rekao, „godinama ne ide na stadione“.

„Otkad je fudbal u Srbiji pretvorio u to u šta se pretvorio, ali imam mnogo mlađih kolega koji idu na stadione i veruju u ono što je fudbal. Prosečan navijač je mogao da zna i o Veljku Belivuku i Aleksandru Stankoviću šta se na tribinama dešava“, kaže on.

Dodaje da „ne nastaju ovakvi klanovi preko noći“.

„Imali smo gomilu slučajeva u kojima je učestvovao pomenuti Belivuk koji nisu imali sudski epilog“, kaže.

Lider DSS Miloš Jovanović izjavio je da je „fiksacija dela opozicije samo na Vučića njihova osnovna greška“.

Turudić kaže da bi se delimično složio sa njim.

„Druga, mnogo gora fiksacija opozicione scene je fiksacija na samu sebe. Nisam siguran šta je pravo rešenje, koliko kolona, ono što je neophodno je temeljan rad na terenu. Postoji ta vrsta fiksacije na Vučića i na vlast, jedna od osnovnih grešaka je pokušaj da se relativizuje i da se kritikuje apsolutno sve što vlast radi. Javni interes je javni interes, ako neko nešto uradi, kako god se zvala vlada i vlast, mislim da je osnovni red reći da je nešto učinjeno, koliko god bilo grešaka na drugoj strani“, kaže on.

Vlast je, ističe, „u stalnoj kampanji“.

„To je odlika vladavine SNS. Ta kampanja je skoro svih ovih devet godina i ne prekida se. Pa i ova promocija sto dana vlade je deo te propagandne kampanje“, kaže on.

Govoreći o performansu „Guranje pod tepih“, gde je umetnica na Trgu Republike postavila tepih i dobila kaznu, kaže da su „ti umetnički performansi simpatični“, kao i da je „reakcija policija bila malo neprimerena“.

Podsetio je na performans Otpora kartonskim vozom povodom „brzih pruga Srbije“.

„Borba protiv ovakve vlasti ili onakve kakva je postojala ne može se dobiti performansima. Deluje simpatično, ali neke političke implikacije i posledice teško da može proizvesti“, kaže.

Ističe da se „mnogo toga gura pod tepih“.

„Mnogo toga prethodnih godina je ugurano ispod tog tepiha. Interesantno da u velikim uspesima borbe protiv kriminala nije pomenuta Jovanjica, koja jeste veliki uspeh. Otkriti najveću plantažu marihuane u Evropi, a ne hvaliti se time, čini se malo nelogično. Meni se čini da se i ta Jovanjica gura pod tepih, videćemo kakav će biti sudski ishod, ali mnogo toga oko Jovanjice je vrlo čudno, rečito je i to guranje ispod ovog simboličkog tepiha“, kaže.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare