Tužba protiv BIA i MUP zbog diskriminacije Rade Trajković

Vesti 28. dec 202214:08 5 komentara
FoNet/Milica Vučković

Advokatska kancelarija Tomanović saopštila je da je pravna priroda postupanja organa javne vlasti Srbije prema predsednici Evropskog pokreta Srba sa Kosova i Metohije i savetnici kosovskog ministra za povratak Radi Trajković diskriminacija zbog njenog političkog ubeđenja i delovanja i da se zato podnosi protiv BIA i MUP tužba sa zahtevom da sud utvrdi da je postupanje organa vlasti diskriminatorsko i zabrani takav dalji odnos prema Trajković.

Povezane vesti

„Dodatno propagandno delovanje i podsticanje na diskirminaciju od strane političke elite, javnih funkcionera i njihovih utreniranih medijskih agitatora, ovoj diskriminaciji političkih neistomišljenika daje teži oblik“, piše u saopštenju.

Dodaje se da je oduzimanje ličnih dokumenata Radi Trajković i uskraćivanje slobode kretanja na teritoriji Srbije u trajanju od 24 sata bez pravnih razloga i akata protivpravno postupanje i da MUP i BIA moraju da uvaže načelo jednakosti i zabranu diskriminacije i da pruže svakom građaninu Srbije jednaku zakonsku zaštitu i nepristrasno postupanje.

Trajković je najpre 15. decembra zadržana nekoliko sati na prelazu Merdare kada se uputila na sastanak sa u kancelariji grčkog diplomatskog predstavništva u Prištini i sa američkim ambasadorom. Zadržana je i po povratku i to čak 24 sata.

Nakon toga je prebačena u bolnicu u Prokuplju, a narednog dana je puštena na kućno lečenje.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare