Tužilac: Imao sam želju da nastavim rad na slučaju paljenja kuće novinara ali…

Vesti 06. maj 202108:18 34 komentara
predrag milovanović
N1

Tužilac Predrag Milovanović, koji je sklonjen sa slučaja paljenja kuće novinara Milana Jovanovića, izjavio je da je "teško uveriti javnost da je takva odluka doneta isključivo u interesu javnotužilačke organizacije", napominjući da je imao nedvosmislenu želju da i nakon izbora u Državno veće tužilaca (DVT) nastavi rad u tom predmetu u kojem je doneta prvostepena presuda.

Milovanović je, za novi broj nedeljnika NIN, rekao da je javnost stekla utisak da su se obistinile reči nekadašnjeg predsednika opštine Grocka Dragoljuba Simovića koji mu je tokom prvostepenog postupka na kojem je osuđen, poručio da se može desiti da više uopšte ne radi kao tužilac.

„Za mene je to bilo samo prvo poluvreme, zbog čega sam i ponudio da ostanem da postupam kao zamenik javnog tužioca, ali je odlučeno suprotno mojim očekivanjima. Tek sada i iz ove perspektive, a u svetlu aktuelne odluke DVT-a, kojem predsedava tužilac Zagorka Dolovac, shvatam koliko je posle tih reči okrivljenog i nereagovanja republičkog javnog tužioca u datom trenutku, teško uveriti javnost da je takva odluka doneta isključivo u interesu javno tužilačke organizacije“, rekao je Milovanović.

Povezane vesti

Zamenik republičkog tužioca i nekadašnji predsednik Udruženja tužilaca Srbije Goran Ilić izjavio je da je Milovanović u „tom predmetu uspeo ono što tužilaštvo Srbije po praviliu ne uspeva“.

„Stekao je poverenje javnosti, a opštepoznato je da se tužilaštvo Srbije suočava sa hroničnim nedostatkom poverenja građana. Uspeo je i da dokaže krivicu u politički osetljivom predmetu što se, takođe, veoma retko dešava“, naglasio je Ilić.

Kako je rekao, „kada sve to imate u vidu, onda zaista deluje neobjašnjivo odluka republičke tužiteljke Dolovac da ne dopusti Milovanoviću da okonča rad na predmetu“.

„Možda upravo uspeh Milovanovića u tom predmetu smeta, jer je zamenik tužioca na osnovnom nivou (Drugo osnovo tužilaštvo) uspeo sve ono što svim tim ‘velikim i važnim’ tužiocima na najvažnijim pozicijama u tužilaštvu, uključujući i republičku tužiteljku, nikako ne uspeva“, rekao je Ilić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare