Tužilaštvo ćuti nakon iskaza o ubistvu Ivanovića, Bogdanović tvrdi da ga prate

Vesti 07. apr 202219:34 9 komentara

Tužilaštvo za organizovani kriminal od prošlog utorka ne reaguje na iskaz koji je policiji dao Boban Bogdanović o ubistvu Olivera Ivanovića. Bogdanović je u iskazu, ali i u intervjuu koji je pre toga dao za KRIK, rekao ime čoveka koji je po informacijama koje ima izvršio ubistvo i izneo tvrdnje da je naručilac ubistva kontroverzni biznismen s Kosova Zvonko Veselinović. Bogdanović sada kaže da se plaši za svoju bezbednost, da ga izvesne osobe svakodnevno prate, a da ga iz tužilaštva niko još nije zvao.

Ministar Vulin je odbacio njegovu izjavu, porodica Olivera Ivanovića tražila je da se detaljno ispitaju njegove tvrdnje, a institucija koja je jedina merodavna da oceni verodostojnost Bogdovićevog iskaza, Tužilaštvo za organizovani kriminal – i dalje ćuti. Bogdanović i dalje tvrdi: „Olivera Ivanovića ubio je Ljubomir Lainović iz Novog Sada, naručilac je Zvonko Veselinović, a to mi je sve ispričao Aleksandar Gligorijević koji je nosio novac za isplatu ubice“.

„Meni je neshvatljivo da posle sedam dana (tužilaštvo) ne reaguje. Čak me ni na poligraf nisu zvali. Sećate se da je ministar Vulin rekao da sam odbio poligraf. To je potpuna neistina. Ja sam samo zamolio da poligraf ne bude tog dana, a već sam sledećeg dana mogao otići na poligraf. Međutim, čak ni za to nisam pozvan što je vrlo čudno, i ukazuje na to da se nešto debelo valja po pitanju svega ovoga“, dodao je Bogdanović.

Povezane vesti

Ministar unutrašnjih poslova Vulin rekao je da Bogdanović nije izneo nijednu novu činjenicu ili saznanje i da policajcima nije ponudio nijedan dokaz za svoje tvrdnje, osim priče „pokojnika o pokojniku“, kako je to formulisao Vulin.

„Ono što bih istakao jeste da sam zaista uplašen za svoju bezbednost. Prosto, svaki put kada izađen da prošetam vidim da sam pod merama. vidim da me prate određeni ljudi. Ne znam da li su to bezbednosne službe ili kriminalne strukture. Tako da to po mene postaje već sada strašno“, rekao je Boban Bogdanović.

Tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić nije čak ni odgovorio na pitanja novinara KRIK-a o tome da li će saslušati Bogdanovića.

„Tako da je prosto neverovatno da mi evo već  desetak dana nemamo nikavu reakciju. A nije reč o slučaju koji je nezapaženo prošao u javnosti, imamo i da je porodica Olivera Ivanovića i potvrdila neke informacije iz intervjua“, smatra Milica Vojinović, novinarka KRIK-a.

U ispovesti za KRIK Boban Bogdanović je ranije rekao da mu je Aleksandar Gligorijević Puki, koji je kasnije ubijen, ispričao da mu je Ljubomir Lainović lično priznao da je ubio Olivera Ivanovića po nalogu kontroverznog mitrovačkog biznismena Zvonka Veselinovića, a da je logistiku za to ubistvo pripremio potpredsednik srpske liste Milan Radoičić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare