Tužilaštvo: Inspektor MUP Dejan Jović preminuo od posledica koronavirusa

Vesti 21. apr 202212:29 > 12:38 17 komentara
Privatna arhiva/N1

Više javno tužilaštvo (VJT) u Beogradu objavilo je da je komisijskim veštačenjem doktora specijalista Instituta za sudsku medicinu zaključeno je da je smrt policijskog službenika MUP Srbija Dejana Jovića nastupila prirodnim putem te da je nastupila usled teškog obostranog zapaljenja pluća uzrokovanog koronavirusom i nastalih komplikacija ove infekcije u vidu progesivnog pogoršanja plućne funkcije i razvoja šoknog stanja.

Povezane vesti:

„U mišljenju veštaka se navodi da je smrtni ishod kod Dejana Jovića nastupio je i pored svih mera intenzivnog lečenja preduzetih sve vreme boravka u specijalizovanoj bolnici, od ukupno skoro tri i po nedelje. Na osnovu medicinske dokumentacije u spisima može se reći da se uzrok smrti Dejana Jovića ne nalazi u nekoj drugoj okolnosti koja nije u direktnoj vezi sa virusnom infekcijom“, navodi se, prenosi Nova.rs.

Analizom medicinske dokumentacije u spisima koja se odnosi na lečenje Dejana Jovića ustanovljeno je da su svi pojedinčcni nalazi međusobno saglasni, jasni i logični po pravilima medicinske struke, kao i da je tok bolesti koji je opisan u medicinskoj dokumentaciji u spisima opisan pravilno, da je jasan i logičan, te da je smrtni ishod jasan i logična posledica takvog toka i istorije bolesti od koje je Dejan Jović i preminuo, kažu iz VJT.

Kako navodi Više javno tužilaštvo, po prijemu mišljenja koje je potpisala Komisija veštaka koju su činili dva doktora specijalista sudske medicine, specijalista za infektivne i tropske bolesti i specijalista anestesiologu, reamimatologiju i intenzivnu terapiju, VJT u Beogradu će u najskorije vreme doneti odluku u vezi sa krivičnim prijavama podnetim u vezi sa smrću Dejana Jovića.

Podsetimo, Više javno tužilaštvo u Beogradu postupalo je po krivičnoj prijavi Novog policijskog sindikalnog saveza Srbije, podnetoj 4. marta protiv više poznatih i NN lica, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo ubistvo, na štetu policijskog službenika MUP-a Republike Srbije Dejana Jovića.

Komentari (17)

Vidi sve komentare