Tužilaštvo naložilo privođenje direktora koji je nasrnuo na ženu u kancelariji

Vesti 12. avg 202211:30 > 13:36 68 komentara
N1

Više javno tužilaštvo izdalo je nalog Drugom osnovnom javnom tužilaštvu za privođenje Gorana Bojovića, direktora Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije na Košutnjaku, zbog napada na jednu ženu u prostorijama Zavoda. Na društvenim mrežama je objavljen snimak sigurnosne kamere na kojem se vidi kako direktor u jednoj kancelariji nasrće i baca na fotelju ženu, a potom viče na drugu zaposlenu, objavila je Nova.rs. Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić dao je nalog za smenu Bojovića.

„Koordinator za rodno zasnovano nasilje Višeg javnog tužilaštva u Beogradu izdao je nalog da se odmah privede muško lice sa snimka koje nasrće na jednu od žena koja se nalazi u prostoriji. Po nalogu će postupati nadležno Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu, koje će sprovesti i sve druge neophodne radnje u ovom slučaju, u cilju utvrdjivanja da li se u radnjama učesnika događaja stiču elementi krivičnog dela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti“, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Predsednica Koorodnacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović rekla je za Nova.rs da su nadležni dužni da odreaguju i sankcionišu nasilje.

„Naravno da je za svaku osudu ovakvo nasilno ponašanje direktora Zavoda za sport. Pitam se da li bi se tako ponašao da je preko puta njega muškarac i po kom osnovu misli da ima pravo da nasrće na bilo koga a posebno na ženu. Nadam se da će napadnuta žena prijaviti slučaj, a ako se to i ne desi, jer razumem da je istraumirana i u strahu, Ministarstvo unutrašnjih poslova, kao i javno tuzilastvo, mogu da odreaguju na ovaj snimak, imajući u vidu da je snimak dostupan javnosti i da se na njemu vidi fizički napad sa elementima krivičnog dela“, rekla je Mihajlović.

Snimak sa društvenih mreža pokazuje Bojovića kako ulazi u jednu kancelariju, a onda pred najmanje dva svedoka fizički napada ženu koja je sedela u prostoriji. On prilazi ženi i pokazuje joj prstom ka vratima, a kada mu ona odgovara hvata je za vrat i gura u fotelju. Žena pada u fotelju nakon što je leđima udarila u zid.

Posle njihove svađe Bojović odlazi do jednog od dva svedoka, žestoko se obraća, pokazuje prstom, a onda nastavlja započetu svađu. Za to vreme za svojim radnim stolom je još jedna žena u kancelariji.

Udovičić: Najoštrije osuđujem svako nasilje, već sam dao nalog za smenu Bojovića

Povodom snimka na kojem direktor Zavoda za sport i medicinu sporta Goran Bojović fizički nasrće na zaposlenu osobu, resorni ministar Vanja Udovičić je poručio da osuđuje svaki vid nasilja i da je već dao nalog za njegovu smenu.

„Svaki vid nasilja najoštrije osuđujem, posebno onaj nad ženama. Sinoć kasno sam dobio i video snimak, nakon čega sam odmah odreagovao i dao nalog za hitnu smenu Gorana Bojovića“, izjavio je ministar Udovičić, navode iz Ministarstva omladine i sporta.

Komentari (68)

Vidi sve komentare