Tužilaštvo obrazložilo odluku o odbacivanju prijave za silovanje protiv Lečića

Vesti 13. jul 202111:34 > 11:3755 komentara
N1

Više tužilaštvo u Beogradu obrazložilo je odluku o odbacivanju krivične prijave protiv glumca Branislava Lečića koju je protiv njega podnela koleginica Danijela Štajnfeld zbog krivičnog dela silovanja. Tužilaštvo u saopštenju navodi da ne postoje osnovi sumnje da je učinjeno navedeno krivično delo, niti bilo koje drugo krivično delo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

povezane vesti

„U toku predistražnog postupka obavljeni su razgovori sa Danijelom Štajnfeld i prijavljenim Branislavom Lečićem, pribavljena je kopija dokumentarnog filma ‘Zaceli me’, autorke Danijele Štajnfeld, CD na kome se nalazi originalni glas osobe iz pomenutog filma, medicinska dokumentacija o lečenju Danijele Štajnfeld, a takođe su i obavljeni razgovori sa brojnim licima koja bi eventualno mogla imati posredna saznanja o spornom događaju, s obzirom da neposrednih očevidaca nije bilo, a cenjena je i predstavka Merime Isaković, koja je dostavljena Višem javnom tužilaštvu u Beogradu“, navodi se u saopštenju koje prenosi „Nova.rs“.

Dodaje se da je „nakon prikupljenih potrebnih obaveštenja i pribavljanja svih relevantnih dokaza u predistražnom postupku, koje je tužilaštvo cenilo kako pojedinačno, tako i u međusobnoj vezi, utvrđeno da ne postoji ni jedan zakoniti dokaz sa stepenom osnova sumnje koji bi potvrdio navode podnete krivične prijave“.

„Punomoćniku oštećene je dostavljen primerak rešenja o odbačaju, a ukoliko oštećena nije zadovoljna donetom odlukom, ima pravo na blagovremeno podnošenje prigovora Apelacionom javnom tužilaštvu u Beogradu“, navodi se u saopštenju.

Danijela Štajnfeld u martu je podnela krivičnu prijavu protiv glumca Branislava Lečića, koga je optužila da ju je tokom 2012. godine silovao, u vreme kada su zajedno radili na jednoj predstavi.

Ona je prošle godine, u svom dokumentarnom filmu, otkrila da ju je silovao stariji kolega iz Srbije.

Potom je i glumica Merima Isaković izjavila ju je pre 43 godine, u vreme dok su bili kolege na Fakultetu dramskih umetnosti, Lečić seksualno uznemiravao.

Lečić je odbacio sve optužbe.

Komentari

Vaš komentar