Tužilaštvo o optužbama Hrkalović: Takvi istupi nemaju dokaznu snagu

Vesti 21. jun 202214:33 > 14:40 20 komentara
N1

Tužilaštvo za organizovani kriminal je, odgovarajući na pitanja povodom javnih optužbi koje je iznela nekadašnja državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Dijana Hrkalović, odogovorilo da takvi javni istupi nemaju nikakvu dokaznu snagu te da se ne mogu smatrati relevantnim i verodostojnim, objavila je Nova.rs.

Tužilaštvo navodi da je Hrkalović odbila da odgovara na pitanja tužilaštva u postupku koji se vodi protiv nje.

Hrkalović je u intervju za Objektiv optužila Nebojšu Stefanovića da je lično štitio klan Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Ona je nekadašnjeg ministra policije optužila da je prisluškivao predsednika Aleksandra Vučića i čitao transkripte, kao i da je afera Jovanjica takođe njegovih ruku delo.

Na pitanje da li će reagovati povodom ovih optužbi iz Tužilaštva za organizovani kriminal navode da to ne može biti dokaz na sudu.

„Tokom istražnog postupka okrivljena Dijana Hrkalović se branila ćutanjem, dok je na glavnom pretresu iznela odbranu, uz odbijanje da odgovara na pitanja tužioca. Odbijanjem da odgovara na pitanja tužioca okriivljena je pokušala da oteža utvrđivanje istine i potpuno resvetljavanje svih okolnosti i činjenica krivičnih dela koja joj se stavljaju na teret, pred sudom i u sudskom postupku“, navode u Tužilaštvu.

Ocenjuju i da je u poslednje vreme „istupanje okrivljenih u javnosti, van sudnice, i iznošenje sopstvenog viđenja događaja za koje su optuženi je postalo gotovo uobičajena praksa“.

„Takva istupanja nemaju nikakvu dokaznu snagu niti se mogu smatrati relevantnim i verodostojnim za krivični postupak pred sudom“, kažu u TOK, objavila je Nova.rs.

Hrkalović se tereti se za krivično delo trgovine uticajem u slučaju ubistva karatiste Vlastimira Miloševića u Beogradu, odnosno da je uticala na bivšeg načelnika Službe za specijalne istražne metode Dejana Milenkovića da ne dostavi blagovremeno pojedine izveštaje nadležnom tužilaštvu u vezi sa tim teškim krivičnim delom.

Ona je negirala krivično delo i tokom iznošenja odbrane istakla da je sve radila po nalogu tadašnjeg ministra MUP Nebojše Stefanovića.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare