Tužilaštvo: Određeno zadržavanje majci koja je napala nastavnicu

Vesti 14. jun 202409:55 > 11:06 32 komentara
N1

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beogradu su doneli rešenje o zadržavanju okrivljene A.R. (32) zbog krivičnog dela zlostavljanje i mučenje i krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti, navodi se u njihovom saopštenju.

Kako se navodi, uhapšenoj se krivičnom prijavom stavlja na teret da je dana 13.06.2024. godine, u osnovnoj školi na Novom Beogradu, nezadovoljna zaključenom ocenom njenog sina, uputila oštećenoj – nastavnici pretnje po život i telo, vređala je, počupala za kosu i zadala joj više udaraca u predelu tela nanevši oštećenoj lake telesne povrede.

„Usled radnji okrivljene oštećenoj je, po sopstvenoj izjavi, povređeno ljudsko dostojanstvo i oseća strah za svoju bezbednost, a ujedno je predmetni događaj izazvao i uznemirenost građana, naročito zbog činjenice da se dogodio u osnovnoj školi“, piše u saopštenju.

Okrivljena će dana 15.06.2024. godine biti saslušana od strane javnog tužioca na sve okolnosti događaja.

Svesni učestalosti napada na prosvetne radnike Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu će, kako su naveli, predlagati najstrože sankcije i na taj način uticati na bezbednost svih građana i očuvanje obrazovnih institucija.

MUP potvrdio hapšenje

Policija je u saradnji sa Trećim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu, uhapsili su A. R. zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivična dela zlostavljanje i mučenje i ugrožavanje sigurnosti, navdoi se u saopštenju MUP-a.

Ona je, kako se sumnja, juče u učionici Osnovne škole „Jovan Dučić“ u Novom Beogradu, nezadovoljna zaključnom ocenom svog deteta, verbalno i fizički napala nastavnicu ove škole.

Nastavnici su u KBC Zemun konstatovane višestruke lake telesne povrede.

A. R. određeno je zadržavanje do 48 časova i ona će, uz krivičnu prijavu, biti privedena nadležnom tužilaštvu.

Podsećamo, u Osnovnoj školi „Jovan Dučić“ na Novom Beogradu majka učenika petog razreda fizički je napala nastavnicu zbog ocene.

U školu je došla policija, a pretučena žena je vozilom Hitne pomoći prevezena u Zemunsku bolnicu gde su joj dijagnostikogvane višestruke povrede.

Povređenoj nastavnici su, kako je za N1 ispričala jedna od zaposlenih u ovoj školi koja je svedočila događaju, dijagnostikovane distorzija grudnog koša, povreda vrata, stavljena joj je kragna, ima povredu lista i jako je uznemirena.

Povodom ovog teškog incidenta reagovao je i Savet roditelja koji je najavio protest danas ispred škole u 17 časova.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare