Tužilaštvo: Optužnica protiv devetoro zbog malverzacija sa novcem kriminalaca Ljubomira Romanova i Roberta Konovalova

Vesti 12. jun 202411:54 1 komentar
Sud, specijalni sud, tužilaštvo, suđenje Jovanjica, ročište, advokati, tužilaštvo za organizovani kriminal
N1

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu protiv devet okrivljenih koji se terete da su novac koji je potekao iz kriminalne delatnosti okrivljenog Ljubomira Romanova po Ujedinjenom Kraljevstvu i kriminalnom delatnošću okrivljenog Roberta Konovalova po Švajcarskoj ulagali u kupovinu većeg broja luksuznih nepokretnosti kao i kupovinu većeg broja skupocenih vozila ili drugih pokretnih stvari, saopštilo je tužilaštvo.

Oni su time u legalne novčane tokove ulagali nelegalan novac u iznosu od minimum 2.422.255 evra.

Optuženi su: Ljubomir Romanov, Milka Radosavljević, Entonije Radosavljević, Irena Radosavljević, Laura Radosavljević, Mirka Nikolić, Biljana Radosavljević, Robert Konovalov i Cristijan Jovanović.

Oni se, kako dodaje, terete za izvršenje krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela iz čl 346 KZ i više krivičnih dela pranja novca iz čl 245 KZ i navođenja na overavanje neistinitog sadržaja iz čl 358 KZ.

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal je na dan donošenja naredbe o sprovođenju istrage 20. decembra 2023. godine, blokiralo je račune i zabranilo raspolaganje nekretninama za koje se sumnja da su stečene od kriminalne delatnosti, privremeno oduzelo skupocena vozila i druge pokretne stvari od okrivljenih, piše u saopštenju.

Optužnica je predata na potvrđivanje Višem sudu Posebno odeljenje za organizovani kriminal u Beogradu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare