Tužilaštvo podnelo optužni predlog protiv huligana iz „Beton hale“

Vesti 10. jun 202115:02 > 15:0710 komentara
Tuča beton hala
Izvor: N1

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je optužni predlog Prvom osnovnom sudu u Beogradu protiv deset osoba zbog postojanja opravdane sumnje da su 22. maja na Savskom šetalištu, u prostoru "Beton hale", u restoranu "Lafayette" izvršili krivično delo nasilničko ponašanje.

Kako se navodi u saopštenju, optužnim aktom tužilaštvo je predložilo da sud nakon održanog glavnog pretresa okrivljene oglasi krivim zbog izvršenja krivičnog dela, te da okrivljenima U.S, N.N, J.V, M.P, J.P, S.P, F.M, N.R. i I.Š. izrekne kaznu zatvora u trajanju od 12 meseci, a da okrivljenom V.J. izrekne kaznu zatvora u trajanju od 18 meseci.

Povezane vesti:

Kako se navodi, okrivljeni su u grupi i zajedno sa više N.N. lica, nakon proslave šampionske titule Crvene zvezde, kojoj je prisustvovalo nekoliko hiljada navijača, ušli u baštu restorana „Lafayette“ u kojoj se nalazilo oko 400 gostiju, od čega oko 250 u samoj bašti.

„Da su drskim i bezobzirnim ponašanjem izazvali strah i ozbiljne posledice po spokojstvo velikog broja prisutnih gostiju i zaposlenih radnika restorana, na taj način što su uz buku i viku uzimali čaše i flaše sa stolova i razbijali ih o pod, prevrtali i lomili inventar, stolove i stolice, što su činili i u pravcu gostiju i zaposlenih, usled čega je nastao metež među gostima koji su u strahu i u trku napuštali baštu restorana uz vrisku i plač i tražeći zaklon bežali u zatvoreni deo i kuhinju restorana, plašeći se za svoju bezbednost, od kojih su neki bili povređeni sa posekotinama“, navodi se u saopštenju.

Policija je u saradnji sa Prvim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu uhapsila 109 osoba, koje su pravile nered na Savskom šetalištu.

Komentari

Vaš komentar