Tužilaštvo pojašnjava: Hrkalović i Stefanović biće saslušani o Milenkoviću

Vesti 23. jun 202217:23 > 17:23 7 komentara
N1

Više javno tužilaštvo u Beogradu objavilo je pojašnjenje u kom navodi da će Sektor unutrašnje kontrole MUP po nalogu VJT obaviti razgovore sa Nebojšom Stefanovićem i Dijanom Hrkalović u svojstvu građana.

Pročitajte još:

„Nalog SUK-u prvenstveno se odnosi na proveru navoda Hrkalović u vezi sa postupanjem načelnika Odeljenja za borbu protiv droga Slobodana Milenkovića“, navodi se u saopštenju VJT.

Kako se dodaje, oni su pozvani da iznesu saznjanja radi ocene eventualnog postojanja elemenata krivičnih dela iz nadležnosti Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, dok u pogledu eventualnog postojanja elemenata krivičnih dela protiv službene dužnosti izvršenih od strane Hrkalovićke ili Stefanovića, isključivu nadležnost ima Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Po nalogu tužilaštva, SUK će prikupiti i druge informacije, obaviti potrebne razgovore i pribaviti obaveštenja koja su potrebna u cilju utvrdjivanja ima li elemenata nekog krivičnog dela koje je iz nadležnosti Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, navodi se u saopštenju.

Komentari (7)

Vidi sve komentare