Tužilaštvo istražuje avionsku nesreću na beogradskom aerodromu

Vesti 20. feb 202411:33 > 15:18 37 komentara
Printscreen

Više javno tužilaštvo u Beogradu u saradnji sa Upravom kriminalističke policije pokrenulo je predistražni postupak kako bi utvrdilo sve okolnosti u vezi sa prinudnim sletanjem aviona na letu JU324 iz Beograda za Diseldorf.

Policiji je, kako se navodi u saopštenju Tužilaštva, naloženo da utvrdi šta se kritičnom prilikom dogodilo, kao i da se identifikuje eventualno odgovorno lice.

„Posebno je potrebno da se proveri na koji je način došlo do kritičnog događaja, odnosno do oštećenja aviona, da li je u bilo kom trnuetku leta bila ugrožena bezbednost putnika i posade, da se obave razgovori sa zaposlenima u SMATS Кontroli leta, sa pilotom i posadom aviona“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da je potrebno da se utvrdi da li je pilot imao nalog ili upozorenje iz Кontrole leta da ide na izlaz na pistu D6 ili D5, kao i da se utvrdi da li je pilot postupio po nalogu – upozorenju, kao i sve druge okolnosti u vezi sa ovim događajem.

Podsetimo, u nedelju veče desio se incident na Aerodromu „Nikola Tesla“ kada je avion kompanije „Maraton erlajnza“, koja je za „Er Srbiju“ obavlja letove, prilikom poletanja udario u infrastrukturu van piste, što je dovelo do oštećenja letelice zbog čega je avion morao da se vrati i prinudno sleti na beogradski aerodrom.

Prema nezvaničnim situacijama, do ovog incidenta je došlo jer je avion započeo poletanje sa pogrešne pozicije na pisti.

Na društvenim mrežama objavljen je snimak razgovora pilota aviona „Maraton erlajnza“ i kontrolora letenja na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“, pre nego što je avion koji je trebalo da leti za avion Dizeldorf, imao nezgodu.

POGLEDAJTE JOŠ:

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare