Tužilaštvo pokrenulo postupak zbog pretnji „Danasu“

Vesti 26. apr 202214:22 3 komentara
Screenshot Youtube/Danas

Predstavnik dnevnog lista i portala "Danas" je u Posebnom tužilaštvu za visokotehnološki kriminal danas dao iskaz povodom pretnji koje je redakcija dobila posle objave jednog od citata indijskog mislioca i državnika Mahatme Gandija na Veliki Petak. U tužilaštvu su naveli da je postupak u toku i da se već radi na identifikaciji osumnjičenih.

Pročitajte još:

Kako je objavljeno na internet stranici Danasa, „prilikom davanja iskaza u tužilaštvu predstavnik redakcije predao je materijale u vidu printskrinova i imena korisnika društvenih mreža koji su pretili listu u petak i tokom vikenda i izazvali strah i uznemirenost kod svih zaposlenih, budući da se u nekim objavama pominjao i dolazak onih koji su pretnje upućivali i na adresu redakcije“.

U tužilaštvu su naveli da je postupak u toku i da se već radi na identifikaciji osumnjičenih za krivično delo ugrožavanje sigurnosti na društvenim mrežama, za koje je zaprećena kazna zatvora od tri meseca do tri godine.

Zaposleni u redakciji Danasa u petak su prijavili tužilaštvu uvredljive pretnje, među kojima su bile i pretnje smrću, koje su stizale na mejl adresu i naloge na društvenim mrežama.